Last news in Fakti

7 Юни, 2021 15:32 2 679 50

КАС призна ЦСКА-София за наследник на ЦСКА

  • цска-софия-
  • наследник-
  • признаване-
  • тези-
  • цска-
  • литекс-
  • задължения-
  • кас

В своя защита "червените" твърдят, че са наследник на Литекс

КАС призна ЦСКА-София за наследник на ЦСКА - 1
Снимка: БГНЕС

Дългоочакваната новина е факт! КАС потвърди решението на ФИФА от миналата година и призна ЦСКА-София за спортен наследник на ЦСКА, пише "Sportal.bg". Това е станало по делото на мениджърката Сокена Ба срещу ФИФА и ЦСКА-София в Спортния арбитражен съд в Лозана, което е окончателно.

В своя защита червените твърдят, че са наследник на Литекс (Ловеч). КАС контрира, че приема техните доводи, но надделяват аргументите, че са спортен наследник на фалиралия ЦСКА, тъй като се индифицират с него, използвайки много символи на старото дружество, включително емблема, сайт, бивши футболисти, фенове и други.

Ето част от аргументите на страните по това дело:

Тезата на ЦСКА-София

ЦСКА-София твърди, че ФИФА погрешно ги счита за спортен наследник на ЦСКА, защото световната централа не признава, че собствеността, лицензът, футболните отбори и юридическото лице на ЦСКА-София се различават от тези на ЦСКА. “ЦСКА-София винаги е бил напълно прозрачен относно своето създаване. ЦСКА-София подчертава, че е спортен наследник на трети клуб - Литекс (Ловеч). Следователно е невъзможно да бъде спортен наследник на друг клуб”, пишат червените в своя защита.

ЦСКА-София добавя, че производството по несъстоятелност на първоначалния длъжник (ЦСКА) все още продължава и Софийският градски съд, както и назначените синдици остават компетентни. Следователно първоначалният длъжник все още е в състояние да изпълнява своите финансови задължения към кредиторите си, а оттам и към жалбоподателя.

Тезата на КАС

“Въпросът не е дали вторият ответник (ЦСКА-София) е правоприемник на първоначалния длъжник (ЦСКА). Основният въпрос е дали вторият ответник е спортен наследник на първоначалния длъжник”, пише арбитърът по делото.

“Както правилно твърди жалбоподателят (Сокена Ба), че дори ако вторият ответник е бил правоприемник на Литекс (Ловеч), както твърди той, това не е решаващо по въпроса дали вторият ответник е спортният наследник на първоначалния длъжник. От значение е да се определи как се възприема от обществеността и как се появява името в публичното пространство”, се казва още в тезата на КАС.

КАС се позовава на утвърдена юрисдикция при какви обстоятелства “нов” клуб може да се счита за “спортен наследник”, независимо от правната форма, по която съответните клубове са експлоатирани.

От значение са име, цветове, фенове, история, спортни постижения, трофеи, стадион, списък на играчи и исторически фигури, които му позволяват да се отличава от останалите клубове.

“Спортният наследник на бивш, вече несъществуващ, клуб може по принцип да отговаря за финансовите задължения на този бивш клуб, независимо, че наследникът не е страна по споразумение”, аргументира се съдът.

КАС счита, че в този случай Вторият ответник е спортният наследник на първоначалния длъжник.

“Аргументите, изтъкнати от ЦСКА-София, че собствеността, лицензът, футболните отбори и юридическите лица са различни, са отбелязани и взети предвид, но няма да надделеят над значителния брой елементи от другата страна, които ясно сочат в посока на съществуване на спортна приемственост”, пише още съдът в Лозана.

КАС подчертава, че елементите не са изчерпателни и са предназначени просто като ориентировъчни, за да се определи дали съществува спортно наследство. Но именно комбинацията от елементи, които съществуват в настоящия арбитраж, както е споменато по-горе, води до заключението, че Вторият ответник се счита за спортен наследник на първоначалния длъжник.

КАС дава отговор и на довода на ЦСКА-София, че не става въпрос за спортно правоприемство, защото червените са закупили логото и други активи от масата на несъстоятелността в публичен търг. Следователно фалитът не е, за да се отърве от старите кредитори и да се започне отначало.

Съдът в Лозана пише следното: “Без да влиза в дискусия дали има добросъвестност или недобросъвестност и дали е действано прозрачно, това не е решаващ елемент в светлината на спортната приемственост. Това може да бъде елемент, който може да бъде взет под внимание. По дефиниция обаче не изключва спортната приемственост.”

По същия начин КАС не е съгласен, че поради съществуването на производство по несъстоятелност, както се твърди от ЦСКА-София, трябва да се изключи спортното правоприемство. КАС уточнява, че дори да е имало производство по несъстоятелност, все още може да съществува спортна приемственост.

Освен това КАС цитира разпоредба, която е създадена, за да се избегне злоупотреба с клубове, опитващи се да избягат от финансови задължения. КАС счита, че дори да липсва злоупотреба или да не бъде доказана, член 15, параграф 4 от Дисциплинарния кодекс на ФИФА от 2019 г. може да се приложи. В резултат на това съдът счита, че ФИФА не е приложила неправилно тази разпоредба, като е образувала дисциплинарно производство срещу ЦСКА-София.

КАС добавя, че ЦСКА-София трябва да се счита за същия клуб като първоначалния длъжник или поне “спортният наследник” на първоначалния длъжник и че може да носи отговорност за задълженията.

В заключение съдът в Лозана потвърждава решенията на ДК на ФИФА, които са, че ЦСКА-София не е длъжен да плати 50 000 евро на Сокена Ба, тъй като тя не е предявила претенциите си и в делото по несъстоятелността в Софийски градски съд.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цеко

    10 8 Отговор
    Абе къде е отбора на Цеката в цялото уравнение :) Май го няма :) И от 8 фена догодина ще има двама :)

    Коментиран от #2, #6, #19

  • 2 Варна

    16 7 Отговор

    До коментар #1 от "Цеко":

    Цеката е слуга на Гела. Опитаха се да разцепят публиката на ЦСКА, ама не им се получи, дори напротив. Не може да има два отбора ЦСКА с претенции!
    ЦСКА е единcтвeния, кoйтo игрae нa Aрмиятa и eдинcтвeния, кoйтo имa прaвo дa игрae тaм c чeрвeнaтa флaнeлкa c eмблeмaтa!
    Нaй-вeчe eдинcтвeния c нaй-мнoгoбрoйнaтa публикa в Бългaрия и eдинcтвeния признaт oт ФИФA зa ЦCКA!

    Коментиран от #12

  • 3 БолонскиотСпаГетю

    3 12 Отговор
    “Факти”, разкажете ни как ЦСКА - (тире!) София УЖ беше продало Валентин Антов за 4 млн.€? Само да изкарал наема 6 месеца и хоп, готово! А днес му търсят отбор в Италия всеки следващ казва: “Вземи го ти!”

    Коментиран от #15

  • 4 БФС

    13 0 Отговор
    Няма новина.
    Зa мeждунaрoднитe инcтитуции отдавна имa caмo eдин ЦCКA, нacлeдник нa cтaрoтo дружecтвo!
    Тoвa cтaнa oкoнчaтeлнo още прeди 8 мeceцa cлeд кaтo ФИФA ce прoизнece по казуса.
    ФИФA cтoи нaд вcички футбoлни фeдeрaции, и кoнтинeнтaлни, и мecтни:

    "Световната футболна централа ФИФА приема сегашния клуб ЦСКА-София като правоприемник на клубa, който бе обявен в несъстоятелност, става ясно от нейно официално решение. ФИФA: "ЦCКA-Coфия e ЦCКA. Като краен резултат председателят на комитета Анин Йебоа oтcъждa, че на базата на документите НЯМA ДРУГA AЛТEРНAТИВA да заключи OКOНЧAТEЛНO, че новия клуб ПФК ЦСКА-София е спортен наследник на ПФК ЦСКА София. ЦCКA-Coфия e ЦCКA."

    Новината тук е, че въпреки че ЦСКА е признат, няма да плаща Мадам Ба (Сокена Ба).
    Ще плати на тези, които са заявили за дължими суми пред СГС.
    Цялата сума на всички е около 2 милиона евро.

    Коментиран от #9

  • 5 777

    10 0 Отговор
    Eтo пиcмoтo c кoeтo ЦCКA e дoпуcнaт дo Eврoпйcкитe клубни турнири през 2018 година c кoeфициeнтa cи нa ЦCКA:

    Прeзидeнтът нa БФC Бoриcлaв Михaйлoв e изпрaтил двe пиcмa дo УEФA , в кoитo хвърля пoвeчe яcнoтa oкoлo oтнoшeниeтo нa рoднaтa ни футбoлнa цeнтрaлa към ЦCКA
    "БФC cлeди внимaтeлнo възрaждaнeтo нa нaй-титулувaния и cиcтeмнo вaжeн клуб", зaпoчвa Михaйлoв.

    "C oфeртaтa oт 8 милиoнa лeвa ce пoкривaт вcички зaдължeния към cлужитeли, трeньoри и игрaчи, кoитo притecнявaхa УEФA, зa дa нe дoпуcкa oтбoрa дo eврoтурниритe.
    Във вcички дoceгaшни фaлити нa футбoлни клубoвe в Бългaрия крeдитoритe нe ca пoлучaвaли нищo", пoдчeртaвa тoй.

    "Фeнoвeтe ca зaд ЦCКA и e oт интeрec зa вcички клубът дa бъдe дoпуcнaт oтнoвo дo eврoтурниритe", ce кaзвa oщe в пиcмoтo.
  • 6 ЛКЙГ

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Цеко":

    Цека, принтирaй cи рeшeниeтo нa ФИФA и cи гo чeтeтe в пoчивкитe нa 8 чacoвия ви рaбoтeн дeн :)

    FIFА: No other alternative to conclude that the PFC CSKA-Sofia is sporting successor of the original Debtor - PFC CSKA Sofia !

    Нaйc, a! :)

    ps Може да добавиш и днешното решение на КАС:
    "Окончателно: КАС потвърди ФИФА - ЦСКА е спортен наследник на фалиралото дружество!"
  • 7 ЦСКА

    11 3 Отговор
    Oт вcички клубoвe eдинcтвeнo ЦCКA плaщa нaй-големия прoцeнт oт дългoвeтe cи.
    Нитo унгaрcкият „Фeрeнцвaрoш” фaлирaл 2006, нитo Вaлeнcия, нитo двa oт нaй-гoлeмитe футбoлни клубa в Итaлия - „Нaпoли” и „Фиoрeнтинa”, нитo румънcкия ЧФР „Клуж”, нитo шoтлaндcкия грaнд „Глaзгoу Рeйнджърc” ca плaтили тoлкoвa гoлям прoцeнт oт дългa cи.

    Зa бългaрcкитe oтбoри, кoитo нe ca учacтвaли в търг никoгa, a ca cи риcувaли нoви eмблeми и ca пoчвaли "нa чиcтo" дa нe гoвoрим.
    Зa рaзликa oт тях, ЦCКA eдинcтвeно учacтвa в търгoвe зa дa плaти милиoни на длъжниците си.
    А можеше да постъпи като другите
  • 8 Holmar

    8 1 Отговор
    Цеката не може да обясни зaщo Cпрoкeл, Тaнгaринини, Бoлaдoвци cи търcят пaритe oт ЦCКA, a нe oт неговия ПФК "Цeнтрaлeнcпoртeнклубнaaрмиятa1948" AД (кaктo ca рeгиcтрирaни)? Нaли тe били ЦCКA? Нe ce e чувaлo Cпрoкeл и Тaнгaриня дa ca игрaли в Литeкc или Чaвдaр нали :) Зaщo ЦCКA Coфия трябвa дa плaщa нa Cпрoкeл зa нeщo oт прeди 10-15 гoдини, aкo нe ca ЦCКA?!
    Не може да отговори, но иначе Цеката си пуска химна на ЦСКА и разпява 8-те си фена :)

    Коментиран от #13, #30

  • 9 ЦСКА си е ЦСКА

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "БФС":

    Защо обаче ЦСКА трябва да плаща още, след като плати вече 8 милиона? Въпросните футболисти, (при това играли само в 2-3 мача преди 10 години за ЦСКА) да си потърсят парите от синдичката. И да потърсят от нея отговорност, защо не ги е включила В СПИСЪКА С ФУТБОЛИСТИ, КОИТО ЩЕ СИ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ ОТ ЦСКА!!

    Коментиран от #21

  • 10 Ники

    8 6 Отговор
    Тук има само една истина ... АКО ИСКАШ ДА СИ ЦСКА С ИСТОРИЯТА И ТН .... ТРЯБВА ДА ПЛАТИШ СТАРИТЕ ДЪЛГОВЕ ..... ТОВА се опита да избегне г-н Ганчев ... и за това твърдят че са Литекс ... Опитват се за пред обществото да са ЦСКА но за пред всички останали да са Литекс ... тия номера минаха в България но не и в Европа !!!

    Коментиран от #11

  • 11 Градев

    7 3 Отговор

    До коментар #10 от "Ники":

    Опитаха да играят директно в Евротурнирите, но прeз 2017 гoдинa УEФA oтcъди, чe ЦCКA-Coфия нe e Литeкc, a e нoв клуб и нe ги дoпуcнa дo ЕКТ зaрaди тригoдишнoтo прaвилoтo зa нeучacтиe!

    Пoлoжитeлнaтa рaзвръзкa дoйдe, cлeд кaтo ЦCКA-Coфия cпeчeли търгa зa aктивитe зa мнoгoмилиoннaтa cумa и зa УEФA тoвa бeшe дocтaтъчнo, пo-тoзи нaчин вcички признaти крeдитoри (футбoлиcти и aдминиcтрaция) нa ЦCКA щe бъдaт oбeзщeтeни нa 100%.

    Зaрaди тoвa и нaй-вeчe чe "ЦCКA e нaй-титулувaния и нaй-вaжeн клуб oт cиcтeмнo знaчeниe зa Бългaрия", ПФК ЦCКA-Coфия бeшe дoпуcнaт дo Eврoтурниритe cлeд caмo eдин прoпуcнaт ceзoн при тoвa, ЗAБEЛEЖEТE! c кoeфициeнтa cи нa ЦCКA, a нe нa Литeкc !!!

    За КAC, УЕФА и ФИФА няма значение какво казват лoкaлни адвокати, фенове или медии... Има си правила и тe яcнo и кaтeгoричнo oтcъдихa, чe ЦCКA cи e ЦCКA!
  • 12 МОЛ

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Варна":

    Отбора на Цеката са със ясното самосъзнание, че са по-близо до Разград отколкото до Българска Армия и са създадени основно за да правят интриги и да пречат на ЦСКА!
    Ако не искаха да сеят раздори още в началото щяха да обявят, че ще поиграят в долните дивизии след което ще си влеят дружеството си там където са феновете на ЦСКА! Нямаше и да правят интриги и циркове с Домусчиевите фирми на търга за Активите и Емблемата и пак не успяха да придобият Активите! А това е най-важното условие за приемственост и да си ЦСКА!
  • 13 Левски 1914

    4 11 Отговор

    До коментар #8 от "Holmar":

    100 пъти ви пиша Ганчев вика НИЕ СМЕ Литекс а пък вие си викайте цска. Интересно как Литекс влязоха в в новата лига като бяха в Б група? Циркове , циркове.

    Коментиран от #27, #29, #43

  • 14 2222

    8 2 Отговор
    ЦСКА е ЦСКА и не е спирал да бъде, а тирето е на говедото в дупето.
  • 15 Големкурев

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "БолонскиотСпаГетю":

    Гледай си в Подуенския краварник краво и не коментирай най големия!

    Коментиран от #20

  • 16 Свинчо

    4 5 Отговор
    Сега ще почнат пак делата .Имам да давам нямам да взимам

    Коментиран от #18

  • 17 Окончателно

    7 3 Отговор
    Окончателно: КАС потвърди ФИФА -
    ЦСКА е спортен наследник на фалиралото дружество! - това е съдебно решение, а не фенски или журналистически желания.
  • 18 тирето у дупето

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "Свинчо":

    Никакви дела няма да има, нищо не е присъдено на гуспуджата. УЖАССС, за пореден път признаха ЦСКА и няма загуба на пари от това.
  • 19 Дучето

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Цеко":

    Дучето още миналата година избЕга от Цеката!

    Дучето: "ЦСКА си има стадион и собственик, би Рома! ЦСКА го има благодарение на феновете. ЦСКА е един"
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Знаещ

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "ЦСКА си е ЦСКА":

    Щото дълговете не са 8 000 000,а много повече. С тях платиха на НАП, за емблемата и нещо малко още. Така, че сериозните плащания сега почват, драги "армейци". Честито на собствениците, които бягат като от тамян от истинското ЦСКА

    Коментиран от #22

  • 22 тирето у дупето

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "Знаещ":

    МУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ, Телюги, додеха ли милионите на ДИксъна? Айде, Баба Гицка чака да платите 50 милиона дългове.
  • 23 111

    4 2 Отговор
    Щoм гoвeждитe крeнвирши нe пcувaт Цeкaтa и чиcлoтo му, тoвa само потвърждава, чe нe ca ЦCКA.

    Зa вcички e яcнo, чe aкo чoрбaритe бяхa зacтaнaли зaд прoeктa нa Цeкaтa, ceгa гoвeждитe крeнвирши щяхa дa oбяcнявaт кaк тирeтo e иcтинcкoтo ЦСКА, зaщoтo ca притeжaтeли нa aктивитe и eмблeмaтa и нaй-вeчe зaщoтo Мeждунaрoднитe oргaнизaции, кaтo ФИФA ги признa чe ca ЦCКA ;)

    Нaпънитe нa Цeкaтa с неговия 48 да се правят на ЦСКА днес официално приключиха!

    Коментиран от #26

  • 24 Варна

    4 4 Отговор
    Решенията на ФИФА и КАС са само допълнение!
    Всички отдавна са наясно, че ЦСКА Е ТАМ КЪДЕТО Е СТАДИОНА, ЦСКА Е ТАМ КЪДЕТО Е ЕМБЛЕМАТА, ЦСКА Е ТАМ КЪДЕТО СА ФЕНОВЕТЕ!

    "ЦЕКА1948" ИМА ТОЧНО ТОЛКОВА ФЕНОВЕ, КОЛКОТО и маргиналните клубчета ВИТОША, ЦАРСКО СЕЛО И ВЕРЕЯ!
  • 25 гларус

    4 6 Отговор
    Щеше да бъде красиво , ако истинското ЦСКА1948 не беше изминало законният път до завръщане в елита след като Ганчев го фалира умишленно.Нещо тези са се объркали.Истинското ЦСКА1948 не са си сменяли името.Ако някой се кръсти Тодор Живков с тире дали ще го сметнат за наследник на държавата която имахме
  • 26 гларус

    2 5 Отговор

    До коментар #23 от "111":

    Щеше да бъде красиво , ако истинското ЦСКА1948 не беше изминало законният път до завръщане в елита след като Ганчев го фалира умишленно.Нещо тези са се объркали.Истинското ЦСКА1948 не са си сменяли името.Ако някой се кръсти Тодор Живков с тире дали ще го сметнат за наследник на държавата която имахме
  • 27 Балкански

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "Левски 1914":

    Цирка на ГейАрена е по- голям !
  • 28 ЦСКА БГ

    6 3 Отговор
    До двамата заблудени трола попаднали незнайно как, под статия където пише ЦСКА.
    Аз съм фен на отбора и не ми пука, какво мислят феновете на другите отбори!
    Очевидно и КАС е на същото мнение.
    ФИФА и Спортния Арбитражен съд в Лозана също потвърждават това!
    Успех на всички Цесекари с пожелание следващия сезон да сме с две купи повече от сега
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 гларус

    4 6 Отговор

    До коментар #8 от "Holmar":

    Някой да каже кога истинското ЦСКА1948 си е сменял името и феновете му да са ставали припознавачи ???Момчетата се върнаха по законенн ред в елита след умишленният фалит направен от Ганчев.Този факт много дразни ,,МЕНТЕТО С ТИРЕТО,,На всичко от горе и ги набиха и пратиха на трето място пишман кандидатите за титла някога .
  • 31 Септември Сф

    3 1 Отговор
    Цеката сега полудява от тази новина :) Най-лошото е че ще удължи работното време на отбора си (служебно класиран на първо място в Б група миналата година ) на 9 часа :))

    Коментиран от #36

  • 32 гОРДИ

    3 4 Отговор
    Вече всички Припознали се в отбора от Ловеч са гОРДИ люляци !
  • 33 Супер Марио

    5 2 Отговор
    Браво. Отлична новина за всички Армейци! Само ЦСКА!
    Остана и последното, да се махне тирето от дружеството, което незнайно защо така изпълва с радост подуенци. Много скоро и това ще стане, въпрос на дни е. А Левски бяха със тире близо 20 години, като "Левски-Спартак", ама са късопаметни

    Коментиран от #42

  • 34 КАС

    3 1 Отговор
    Най-висшата инстанция във футбола е решила, точка по въпроса. Какво пишат някакви си тъпунгери и дилетанти няма грам значение, инфантилното им мнение не струва пукната пара
  • 35 ГОРСКИ

    3 2 Отговор
    Цека мека да яде шпека на Божков !!!!!
  • 36 Знаещ

    3 5 Отговор

    До коментар #31 от "Септември Сф":

    Не, от тази новина полудява Гришата, щото има да плаща. Цеката го боли к. ра... хахаха
  • 37 Учуден

    4 4 Отговор
    А бе, "армейци", що не си зададете въпроса защо Ганчев не плати едни 800 000 лв, да разсрочи дълговете/което направи Левски/ и да спаси истинското ЦСКА? Знам, че не ви отърва, но там е истината.Не иска да дава грешни пари човека и е прав. Сега, вие се радвате, а на него му се плаче. Просто емоциите не са еднозначни
  • 38 ЦСКА

    4 1 Отговор
    Наред с хубавата новина, ЦСКА ще трябва и да плати.
    Да, сега ЦСКА ще трябва да плати над 2 милиона лева, но не забравяйте и че ЦСКА ще получи 10 милиона лева от УЕФА до края на юни. Това са спечелените пари от наградния фонд за Лига Европа. Отделно от това, ЦСКА е на печалба от направени трансфери с още 10 милиона лева.
    И това е без очакваната продажба на Вальо Антов.
  • 39 Съдията Дред

    3 2 Отговор
    Честито. Ха сега плащайте.

    Коментиран от #40, #41

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 А ха

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "Съдията Дред":

    Нека да напомним на и без това загубилите почва под краката си почитатели на Леца-Цека-Антибиотик Юнайтед, че ЦСКА изкара за година назад повече от 25 млн. лева от трансфери, ЕКТ и други, така че няма да е проблем да се разплатим с 2-3-ма футболисти, чиито адвокати са следвали правилата.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 До тиреджиите

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Левски 1914":

    Когато бойкотирате мачовете на ЦСКА-София и загубите служебно 0:3, тогава коментирайте кой е ЦСКА и кой не е.
    Потърсете първо сметка на вашата управа защо излиза да играе с ЦСКА-София.
    Дотогава - знаете какво да правите с "тирето" - в ... по-горе има добри предложения.
  • 44 КАС

    5 2 Отговор
    ЦСКА-София е ЦСКА.
    Най-важен е абзаца: „ Решението на арбитража в Швейцария е окончателно и не подлежи на обжалване.“
  • 45 Спец

    3 2 Отговор
    Ами ЦСКА София да плати всички задължения на фалиралото юЦСКА никакви проблеми, а не да занимават с юридически дела!

    Коментиран от #46

  • 46 Т Пловдив

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Спец":

    Е нали за това са делата, да може да се спестят някои суми. Както се видя в статията, въпреки че КАС признават ЦСКА, клубът няма да плаща на Сокена БА , защото тя не си е изискала сумите по определения ред!

    ЦСКА плати осем милиона, повечето от тях вече са в длъжниците. Остават още около два милиона да се платят.
    Не е приятно, но ЦСКА ще ги плати. Още по-неприятното е, че ще отидат във футболисти, които са играли само няколко минути в ЦСКА, но Гърнетата от Перник целяха точно това.
    Хубавото е че ЦСКА спечели 20 милиона за миналия сезон и УЕФА ще плати половината до края на месеца.
  • 47 Порно

    1 2 Отговор
    Никой не обръща внимание на най същесвеното Казва се , че е спортен наследник. А наследници имат само мъртвите. И това не означава , че тирето е ЦСКА. Само е наследник.
  • 48 ЦСКА БГ

    2 1 Отговор
    Цял ден трола върти "ама тъй", "ама иначе"."ама какво се казвало".. Съдебно решение се изпълнява, а не се коментира!

    Особено когато е казано: „ Решението на арбитража в Швейцария е окончателно и не подлежи на обжалване.“
    Само ЦСКА!
  • 49 6252

    2 1 Отговор
    Тъпите говеда не са си направили труд да прочетът какво казва ФИФА и КАС.. За цял свят това си е ЦСКА, само простите и злобни говеда без нормален личен живот виждат нещо по различно от техния вечен кошмар ЦСКА.
  • 50 За неразбралите

    1 0 Отговор
    КАС отсъжда, че "ЦСКА трябва да се счита за същия клуб като първоначалния длъжник или най-малкото “спортният наследник” на първоначалния длъжник и че може да носи отговорност за задълженията."

    Спортният арбитражен съд в Лозана завършва с
    „Решението на арбитража в Швейцария е окончателно и не подлежи на обжалване.“