Отидете към основна версия

4 082 32

UEFA EURO 2020: Изненадата е факт! Чехия би шута на Нидерландия от първенството

  • чехия-
  • нидерландия-
  • евро 2020-
  • четвъртфинал-
  • дания-
  • шик-
  • червен картон-
  • де лихт-
  • холеш

Чехите спечелиха с 2:0 и се класираха за четвъртфиналите, където ще срещнат Дания

Снимка: БГНЕС

С човек повече Чехия срази Нидерландия с 2:0 пред пълните трибуни на "Пушкаш Арена" в унгарската столица Будапеща и поднесе изненада в осминафиналите на Евро 2020, класирайки в следващата фаза, където ще срещне Дания.

Съперниците започнаха динамично срещата, като си размениха по няколко добри атаки в първите минути, но така и не успяха да създадат голово положение. В 8-ата минута След центриране в наказателното поле намиращият се в положение на засада Матайс де Лихт върна топката с глава към Мемфис Депай, който отправи изключително неточен удар и топката излезе в тъч.

Футболистите на Франк де Бур продължиха да натискат противника и в 13-ата минута създадоха поредна опасност пред вратата на Чехия. Дензел Дъмфрис бе изведен с дълъг пас зад гърба на отбраната, като с глава преодоля излезлия напред Томаш Вацлик, но след това Калас изби топката в корнер. Малко по-късно Партик ван Анхолт бе изведен отлично по лявото крило и центрира остро в наказателното поле, но защитата на Чехия се справи и изби. Чехите създадоха първата си сериозна опасност пред Мартен Стекеленбург в 22-ата минута, когато след центриране в пеналта Соучек стреля с глава, но не успя да насочи добре топката и тя излезе в аут.

В 28-ата минута Патрик Шик шутира от разстояние, но Стекеленбург бе на мястото си и улови. "Лалетата" отвърнаха с изстрел на Донйел Мален от близко разстояние, който обаче бе избит от защитник в корнер. Десетина минути по-късно чехите организираха страхотна атака и Антонин Барак се озова на перфектна позиция, след което шутира и топката излезе в корнер. В ответната атака Дъмфрис бе изведен в пеналта на Чехия и опита да намери свой съотборник, но вратарят Вацлик успя да избие с крак, а след това защитата изчисти. "Оранжевите" опитаха да стигнат до попадение в заключителните минути на първата част, но не създадоха голова опасност.

След почивката в 51-ата минута Донйел Мален направи феноменален самостоятелен пробив от центъра на терена, но направи грандиозен пропуск, след като вратарят Томаш Вацлик не позволи да бъде преодолян и хвана топката. В ответната атаката Партик Шик бе изведен на добра позиция пред наказателното поле. Таранът се сбори за топката с Матайс де Лихт, който падайки "прибра" кълбото с ръка и съдията Карасев даде фаул и жълт картон. Ситуацията бе разгледана с VAR, тъй като бранителят бе последен в защита, след което руският рефер реши да изгони защитника с директен червен картон. Томаш Цоуфал пък шутира от прекия свободен удар право в стената на "оранжевите".

С човек повече чехите се настаниха в половината на съперника и в 65-ата минута Кадаржабек се озова на страхотна позиция в наказателното поле, но ударът му бе спрян с крак от Дъмфрис. Три минути след това след центриране от фаул близо до корнера отбраната на "лалетата" не реагира никак добре и Томаш Холеш с глава вкара за 0:1. В 78-ата минута Томаш Соучек шутира от дистанция право в ръцете на Мартен Стекеленбург.

В 80-ата минута "лалетата" сгрешиха при изнасянето на топката и тя достигна до Томаш Калаш, който навлезе в наказателното поле и подаде на Патрик Шик, който с точен удар реализира четвъртия си гол от началото на шампионата. В третата минута от добавеното време влезлият като резерва Михаел Кременчик стреля от далечно разстояние, но Мартен Стекеленбург спаси.

В даденото от съдията продължение влезлият като резерва Михаел Кременчик стреля от далечно разстояние, но Мартен Стекеленбург спаси.

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 9 гласа.

Свързани новини