Last news in Fakti

27 Юни, 2021 20:59 4 080 32

UEFA EURO 2020: Изненадата е факт! Чехия би шута на Нидерландия от първенството

  • чехия-
  • нидерландия-
  • евро 2020-
  • четвъртфинал-
  • дания-
  • шик-
  • червен картон-
  • де лихт-
  • холеш

Чехите спечелиха с 2:0 и се класираха за четвъртфиналите, където ще срещнат Дания

UEFA EURO 2020: Изненадата е факт! Чехия би шута на Нидерландия от първенството - 1
Снимка: БГНЕС

С човек повече Чехия срази Нидерландия с 2:0 пред пълните трибуни на "Пушкаш Арена" в унгарската столица Будапеща и поднесе изненада в осминафиналите на Евро 2020, класирайки в следващата фаза, където ще срещне Дания.

Съперниците започнаха динамично срещата, като си размениха по няколко добри атаки в първите минути, но така и не успяха да създадат голово положение. В 8-ата минута След центриране в наказателното поле намиращият се в положение на засада Матайс де Лихт върна топката с глава към Мемфис Депай, който отправи изключително неточен удар и топката излезе в тъч.

Футболистите на Франк де Бур продължиха да натискат противника и в 13-ата минута създадоха поредна опасност пред вратата на Чехия. Дензел Дъмфрис бе изведен с дълъг пас зад гърба на отбраната, като с глава преодоля излезлия напред Томаш Вацлик, но след това Калас изби топката в корнер. Малко по-късно Партик ван Анхолт бе изведен отлично по лявото крило и центрира остро в наказателното поле, но защитата на Чехия се справи и изби. Чехите създадоха първата си сериозна опасност пред Мартен Стекеленбург в 22-ата минута, когато след центриране в пеналта Соучек стреля с глава, но не успя да насочи добре топката и тя излезе в аут.

В 28-ата минута Патрик Шик шутира от разстояние, но Стекеленбург бе на мястото си и улови. "Лалетата" отвърнаха с изстрел на Донйел Мален от близко разстояние, който обаче бе избит от защитник в корнер. Десетина минути по-късно чехите организираха страхотна атака и Антонин Барак се озова на перфектна позиция, след което шутира и топката излезе в корнер. В ответната атака Дъмфрис бе изведен в пеналта на Чехия и опита да намери свой съотборник, но вратарят Вацлик успя да избие с крак, а след това защитата изчисти. "Оранжевите" опитаха да стигнат до попадение в заключителните минути на първата част, но не създадоха голова опасност.

След почивката в 51-ата минута Донйел Мален направи феноменален самостоятелен пробив от центъра на терена, но направи грандиозен пропуск, след като вратарят Томаш Вацлик не позволи да бъде преодолян и хвана топката. В ответната атаката Партик Шик бе изведен на добра позиция пред наказателното поле. Таранът се сбори за топката с Матайс де Лихт, който падайки "прибра" кълбото с ръка и съдията Карасев даде фаул и жълт картон. Ситуацията бе разгледана с VAR, тъй като бранителят бе последен в защита, след което руският рефер реши да изгони защитника с директен червен картон. Томаш Цоуфал пък шутира от прекия свободен удар право в стената на "оранжевите".

С човек повече чехите се настаниха в половината на съперника и в 65-ата минута Кадаржабек се озова на страхотна позиция в наказателното поле, но ударът му бе спрян с крак от Дъмфрис. Три минути след това след центриране от фаул близо до корнера отбраната на "лалетата" не реагира никак добре и Томаш Холеш с глава вкара за 0:1. В 78-ата минута Томаш Соучек шутира от дистанция право в ръцете на Мартен Стекеленбург.

В 80-ата минута "лалетата" сгрешиха при изнасянето на топката и тя достигна до Томаш Калаш, който навлезе в наказателното поле и подаде на Патрик Шик, който с точен удар реализира четвъртия си гол от началото на шампионата. В третата минута от добавеното време влезлият като резерва Михаел Кременчик стреля от далечно разстояние, но Мартен Стекеленбург спаси.

В даденото от съдията продължение влезлият като резерва Михаел Кременчик стреля от далечно разстояние, но Мартен Стекеленбург спаси.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грух Джуланов

    6 48 Отговор
    Руснака съдеше за чехите!!!

    Коментиран от #5, #11, #19

  • 2 ПСР

    49 2 Отговор
    Браво на чехите!Просто бяха по-добрите.Такава слаба Нидерландия наскоро не бях гледал.

    Коментиран от #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Браво

    50 3 Отговор
    Отлично! Чехите играха прекрасно! А в агитката на холандците развяваха знамето на дъгата, знаете какво е това знаме....
  • 5 ...

    38 2 Отговор

    До коментар #1 от "Грух Джуланов":

    Не пиши глупости. Това бе от малкото мачове на които съдийството и дори ВАР бяха на много добра висота.
  • 6 чешка бира

    50 4 Отговор
    Чехите са по-близо до нас, едно време сме взели доста неща от тях, пък и бирата им е значително по-хубава от холандската бира, която е повече лимонада. По-интелигентно играха чехите и заслужено отстраниха надменните и арогантни холандци. Сбогом, лалета!
  • 7 Дааааа

    42 6 Отговор
    Мангаландия загуби закономерно от европейска Чехия.Преди 50 години единствения слязъл от дърветата на Африка беше също от холандска колония-Руд Гулит.Сега слезлите от палмите са повече от белите.

    Коментиран от #13

  • 8 един от многото

    48 4 Отговор
    Браво на Чехите , че натриха вирнатите носове на черните лалета!
  • 9 колеги

    6 18 Отговор
    да ме прощавате , ама писахте , че дания е дотук? Моля!? Дания е по-силна и бърза с директен футбол , и ще победи тромавите чехи , ловя бас! Дания на полуфинал!
  • 10 Дългия

    23 4 Отговор

    До коментар #2 от "ПСР":

    Холандският футбол умре много отдавна.
  • 11 Цанков

    30 4 Отговор

    До коментар #1 от "Грух Джуланов":

    Няма такова нещо. Съдията бе напълно обективен, така се свири- по равно 50/50. Чехите бяха и по-добри, и по-коректни , и европейци. Холандците са гола вода, другото не ми се коментира....
  • 12 Астрабоклука

    19 5 Отговор
    Хубавото е, че чехите няма да се дадат и на четвъртфинала. Лошото е, че фармацевтичните гиганти, откак стана онова с Кристерсер, не спират да им купуват мачовете на онези, та поне рефера ще им уредят.
  • 13 Иречек

    26 4 Отговор

    До коментар #7 от "Дааааа":

    Така е. А, ако си ходил в Амстердам, си видял какво представляват....Чехите победиха по отличен начин, като истински европейци!!!

    Коментиран от #16

  • 14 1234

    30 5 Отговор
    Силно, силно надценен отбор на Нидерландия! Реално гейове наркомани! Нямат нищо общо с Холандия.
  • 15 Браво

    18 4 Отговор

    До коментар #3 от "Браво на Чехите":

    По-добър коментар по темата няма !
  • 16 Дааа

    32 6 Отговор

    До коментар #13 от "Иречек":

    Ходил съм и преди 90-те и сега.Такива икономически джуджета преди 90-те,като Белгия и Холандия,които ни дишаха прахта,сега са на светлинни години икономически от нас.Преди 90-те,не можех да видя черен нито във фирма нито по улиците,сега черните и мелезите преобладават над коренното население а за еврогейската им култира въобще не искам да дискутирам.Все пак доволен съм,че има европейски държави като Чехия,които не ползват слезли от дърветата на Африка.Националното им чуство е по силно от еврогейския глобализъм
  • 17 Чехите

    28 2 Отговор
    Пратиха Нидерландия под дъгата
  • 18 Будапеща

    24 2 Отговор
    - гроб за джендъра!
  • 19 Да ама не

    18 3 Отговор

    До коментар #1 от "Грух Джуланов":

    Абе плаща ли ви Сорос когато тролите и в спортни теми,или инструкциите са, като видите нещо от Русия веднага да почнете да плюете.Съдийството беше супер и няма нищо общо с вчерашното,което с игра на компютъра отмени чист гол а нарисуваната дузпа,която принципно няма нищо общо със засада или спряна игра,когато има наршение в наказателното поле,не беше свирена от англосаксонския добитък.И още, при гола на Италия,се вижда от самолет,как след като спира топката Киеза,тя обикаля цялата му опъната ръка и тогава пада на крака му.
  • 20 Асан

    5 4 Отговор
    И да паднем и да бием ритнитопковец гладен нема 😁🎃
  • 21 Анималс

    4 18 Отговор

    До коментар #3 от "Браво на Чехите":

    Ти с това назадничаво мислене си за никъде! Великият ЦСКА като има 8 чернокожи титуляри, не е европейски отбор ли???

    Коментиран от #22

  • 22 Тоа па

    15 2 Отговор

    До коментар #21 от "Анималс":

    Говориш за Литекс.ЦСКА умря !

    Коментиран от #25

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Стоян Александров

    9 2 Отговор

    До коментар #22 от "Тоа па":

    Амааааа много е умряла ЦЕЦА. Много години вече минаха от как е мъртва. Мир на прахта й.... Сега вече имаме ЦЕЦА 1948. И това ни е цецата. Другото е шменти от Етрополе.
  • 26 Джулай морнинг

    12 2 Отговор

    До коментар #24 от "ФАКТ":

    Те затуй африканските отбори няма никога да спечелят световно или европейско първенство
  • 27 Скептика

    15 3 Отговор
    Не искам да смесвам спорта с политиката, но мачът бе илюстрация на демографския упадък в Европа,като изключим Италия, Испания и донякъде Португалия, всички останали представители на Западна Европа разчитат на неевропейски футболисти и тук не влагам нищо расистко, само факти. Много късмет за Чехия
  • 28 Прага

    13 4 Отговор

    До коментар #23 от "Джулай морнинг":

    Откъде-накъде пък чехите са расисти? Няма такова нещо. Те са културни, толерантни, дали са много за човешката, славянската и европейската култура, история, изкуство. Интелигентен и горд народ, не са сбирщина, което не ги прави "расисти".
  • 29 Всъщност има!

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "ФАКТ":

    Явно не си гледал никога мач на ЮАР?!
  • 30 Абе

    4 4 Отговор
    Какъв ви е проблемът на вас с цветнокожите? И аз бях за чехите, но не заради тена. Действително тъмничките на британския остров са гадни, но това не важи за всички останали. И не съдете за една държава по футболистите й, щото в развитите страни само от които не става нищо, ги пробутват да се пробват във футбола. За съжаление то вече там се въртят даже повече пари. Но си остава сравнително непрестижна професия. Е естествено нашите моделки (не)мислят така...
  • 31 Без Негри в БГ

    5 2 Отговор
    Подкрепям всеки отбор без негри в него. Браво на Чехите!
  • 32 Браво

    1 0 Отговор
    Брaвo нa Чeхия! Caмo бeли хубaви яки cнaжни футбoлиcти! Зa рaзликa oт ocтaнaлитe oтбoри - caмo БEЛИ eврoпeйци! Инaчe пoлoвин oтбoр кoминoчиcтaчи във вcякa кoмaндa - вce eднo глeдaм пoлуaфрикaнcкo,a нe EВРOПEЙCКO първeнcтвo!9