Отидете към основна версия

1 164 0

COVID продължава да удря по спорта

  • оукланд-
  • тенис-
  • отлагане

Нова Зеландия поддържа строг граничен контрол през пандемията и изисква пристигащите от чужбина да бъдат поставени под карантина за две седмици

Турнирът по тенис в Оукланд отново няма да се състои заради пандемията от COVID-19, след като организаторите потвърдиха, че надпреварата е отложена за втора поредна година.

След като отмениха изданието на турнира в Нова Зеландия през януари 2021-а, организаторите заявиха, че и през 2022 година е невъзможно то да бъде проведено заради мерките срещу разпространение на коронавируса.

"Изключително сме разочаровани, че няма да можем да върнем този турнир в Окланд, но настоящите изисквания за пътуване и карантина не позволяват той да се осъществи", заяви турнирният директор Саймън Ванини.

Нова Зеландия поддържа строг граничен контрол през пандемията и изисква пристигащите от чужбина да бъдат поставени под карантина за две седмици.

Турнирът в Оукланд за мъже и жени е подгряващ за първия за годината Голям шлем - Откритото първенство на Австралия в Мелбърн. Сред победители в надпреварата са звезди като американките Серина Уилямс, Винъс Уилямс и Слоун Стивънс.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини