Отидете към основна версия

4 884 16

На "Армията" не бе виждано такова нещо

  • цска-
  • стойчо стоилов-
  • фенове-
  • футбол

Стойчо Стоилов беше нокаутиран от недоволните фенове, след което линчуваният шеф беше влачен, за да бъде спасен от още по-големи неприятности

Публиката на ЦСКА не понася посредствеността, озверява след разгромни поражения и негодува след всеки слаб сезон. В това са се уверили всички ръководители на стадион "Българска армия" след 1989 г.

Снощи обаче агитката на "червените" мина границите и сътвори нещо грозно, което не се беше случвало досега в Борисовата градина - при това пред полиция и журналисти. Главният мениджър на ЦСКА - София Стойчо Стоилов беше нокаутиран от недоволните фенове, след което линчуваният шеф беше влачен, за да бъде спасен от още по-големи неприятности.

"Спортал" хвърля бърз поглед и върху някои други моменти на напрежение на "Армията" през годините:

1993 - за първи път градусът на напрежението на стадиона на ЦСКА в демократични времена се покачва сериозно след поражение от Локомотив (ГО) през октомври 1993 г. Това води до един от първите митинги пред съблекалнята на отбора и псувни по футболистите на Гьоко Хаджиевски.

1998 - пред сектор "А" на "Българска армия" се събират много гневни запалянковци и след поражението с 1:3 от Литекс в полуфинала за Купата на България през пролетта на 1998 г. Единственият пожален е Христо Стоичков, вкарал гола за "червените" във вратата на Витомир Вутов. В края на същата година обаче нещата почти излизат от контрол, когато в Ловеч "армейците" на Димитър Пенев са разбити с 0:8 - това е най-голямата загуба в историята на гранда на българския футбол. В резултат вратите на "Армията" са извадени, а на стадиона се появяват и плакати "Мулти вън".

2000 - разочароващо равенство с Пирин (Благоевград) в София през пролетта на 2000 г. води до оставката на Спас Джевизов, като в сектор "А" на "Армията" привърженици почти стигат до бой помежду си пред насълзения поглед на Спас. Феновете отново се събират и плашат с линч футболистите до късно вечерта. Няколко месеца по-късно ЦСКА върти 0:0 с Ловеч на старта на новия сезон и публиката отново озверява. Най-много критики обира младият нападател Димитър Бербатов.

2001 - две поражения в началото на пролетния полусезон през 2001 г. взривяват феновете в червено. Отборът на ЦСКА губи от Ловеч с 0:3 за Купата на България, а след няколко дни пада и за първенство от "оранжевите" - този път с 1:4. Този път под прицел е управлението на Васил Божков, а гредите на "Армията" са срязани.

2006 - Идва време за нов трус - ЦСКА води на полусезона с осем точки пред Левски, но продава част от звездите си, записва серия от разочароващи игри и в крайна сметка губи титлата, която отива при "сините". Нова вълна от недоволство срещу Васил Божков води до раздялата на бизнесмена с клуба от Борисовата градина.

2008 - ЦСКА става шампион с рекордна преднина пред Левски и отборът на Стойчо Младенов се готви да атакува групите на Шампионската лига. Отборът в червено обаче остава без лиценз и пропуска Европа, а президентът Александър Томов е ескортиран от полицаи на стадион "Българска армия".

2010 - по времето на "Титан" също е напечено. Емблематично остава гостуването на "армейците" в Мездра, когато агитката нахлува на терена и прекратява мача с местния Локомотив при 1:0 за домакините. Ултрасите щурмуват терена и започват да хвърлят камъни по трибунката, където са настанени клубните босове.

2016 - Бившият капитан на "червените" Адалберт Зафиров извежда за тренировка юношите на ЦСКА, които трябва да играят за тима, в случай, че се приеме оздравителен план за ПФК ЦСКА АД. Група бесни фенове обаче псуват и замерят тийнейджърите с бира, а стадионът гъмжи от полиция.

През годините са си патили и футболисти на ЦСКА, като онези, които бити в ресторант "Окото" в Горубляне в края 2009 г. Един от треньорите на "червените" пък получава шамар от популярен фен на ЦСКА на бензиностанция край Велико Търново няколко години по-рано.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 10 гласа.

Свързани новини