Last news in Fakti

23 Юли, 2021 12:16 4 867 16

На "Армията" не бе виждано такова нещо

  • цска-
  • стойчо стоилов-
  • фенове-
  • футбол

Стойчо Стоилов беше нокаутиран от недоволните фенове, след което линчуваният шеф беше влачен, за да бъде спасен от още по-големи неприятности

На "Армията" не бе виждано такова нещо - 1

Публиката на ЦСКА не понася посредствеността, озверява след разгромни поражения и негодува след всеки слаб сезон. В това са се уверили всички ръководители на стадион "Българска армия" след 1989 г.

Снощи обаче агитката на "червените" мина границите и сътвори нещо грозно, което не се беше случвало досега в Борисовата градина - при това пред полиция и журналисти. Главният мениджър на ЦСКА - София Стойчо Стоилов беше нокаутиран от недоволните фенове, след което линчуваният шеф беше влачен, за да бъде спасен от още по-големи неприятности.

"Спортал" хвърля бърз поглед и върху някои други моменти на напрежение на "Армията" през годините:

1993 - за първи път градусът на напрежението на стадиона на ЦСКА в демократични времена се покачва сериозно след поражение от Локомотив (ГО) през октомври 1993 г. Това води до един от първите митинги пред съблекалнята на отбора и псувни по футболистите на Гьоко Хаджиевски.

1998 - пред сектор "А" на "Българска армия" се събират много гневни запалянковци и след поражението с 1:3 от Литекс в полуфинала за Купата на България през пролетта на 1998 г. Единственият пожален е Христо Стоичков, вкарал гола за "червените" във вратата на Витомир Вутов. В края на същата година обаче нещата почти излизат от контрол, когато в Ловеч "армейците" на Димитър Пенев са разбити с 0:8 - това е най-голямата загуба в историята на гранда на българския футбол. В резултат вратите на "Армията" са извадени, а на стадиона се появяват и плакати "Мулти вън".

2000 - разочароващо равенство с Пирин (Благоевград) в София през пролетта на 2000 г. води до оставката на Спас Джевизов, като в сектор "А" на "Армията" привърженици почти стигат до бой помежду си пред насълзения поглед на Спас. Феновете отново се събират и плашат с линч футболистите до късно вечерта. Няколко месеца по-късно ЦСКА върти 0:0 с Ловеч на старта на новия сезон и публиката отново озверява. Най-много критики обира младият нападател Димитър Бербатов.

2001 - две поражения в началото на пролетния полусезон през 2001 г. взривяват феновете в червено. Отборът на ЦСКА губи от Ловеч с 0:3 за Купата на България, а след няколко дни пада и за първенство от "оранжевите" - този път с 1:4. Този път под прицел е управлението на Васил Божков, а гредите на "Армията" са срязани.

2006 - Идва време за нов трус - ЦСКА води на полусезона с осем точки пред Левски, но продава част от звездите си, записва серия от разочароващи игри и в крайна сметка губи титлата, която отива при "сините". Нова вълна от недоволство срещу Васил Божков води до раздялата на бизнесмена с клуба от Борисовата градина.

2008 - ЦСКА става шампион с рекордна преднина пред Левски и отборът на Стойчо Младенов се готви да атакува групите на Шампионската лига. Отборът в червено обаче остава без лиценз и пропуска Европа, а президентът Александър Томов е ескортиран от полицаи на стадион "Българска армия".

2010 - по времето на "Титан" също е напечено. Емблематично остава гостуването на "армейците" в Мездра, когато агитката нахлува на терена и прекратява мача с местния Локомотив при 1:0 за домакините. Ултрасите щурмуват терена и започват да хвърлят камъни по трибунката, където са настанени клубните босове.

2016 - Бившият капитан на "червените" Адалберт Зафиров извежда за тренировка юношите на ЦСКА, които трябва да играят за тима, в случай, че се приеме оздравителен план за ПФК ЦСКА АД. Група бесни фенове обаче псуват и замерят тийнейджърите с бира, а стадионът гъмжи от полиция.

През годините са си патили и футболисти на ЦСКА, като онези, които бити в ресторант "Окото" в Горубляне в края 2009 г. Един от треньорите на "червените" пък получава шамар от популярен фен на ЦСКА на бензиностанция край Велико Търново няколко години по-рано.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаа

    29 8 Отговор
    Когато наложат задължителното ваксиниране,точно ултрасите ще бъдат тези,които ще прегазят полицейските кордони на джендър мерията
  • 2 2020

    36 3 Отговор
    Оловния Стойчо да си ходи в Ловеч. В София черевените не търпят оранжеви джендъри.

    Коментиран от #13

  • 3 резил

    29 2 Отговор
    Действително отпадане от Лиепая ще е един от най-големите срамове (ако не и най-големият) в историята на клуба.
  • 4 Стоян Александров

    20 5 Отговор
    Аз вчера Ви написах тук за тази развръзка. Освен некадърниците работещи в цеца етеополска най- големия некадърник е чичовото. ПроЗд и много, много некадърен, но за сметка на това изключително надут и дразнеш. Все едно нещо разбира, ама освен препознавачите никой друг не му се хващана глупостите. Ние левскарите много Ви се кефим на простотиите и как го защитавате. А Пената е най- виновен. Аааааа идва и друг кошмар : цеца 1948....
  • 5 ЛЮЛЯЦИ

    15 13 Отговор
    ПРЕИМЕНУВАНИ , ПРЕОБЛЕЧЕНИ И НАСТАНЕНИ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ОТ БОЙКО БОРИСОВ ЛЮЛЯЦИ МАРШ ОБРАТНО В ЛОВЕЧ !
  • 6 Ганчев

    19 3 Отговор
    няма да е повече собственик на ЦСКА заради побой над Стоилов !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ориндж енимълс

    11 7 Отговор
    ловешкият зоопарк е плътно зад стойчо, само той може да ни изведе до третото място

    Коментиран от #16

  • 9 Левскар

    7 8 Отговор
    ЦСКАрска работа, и какво ви е виновен Стоилов? Колко играчи ви накупи и то сериозни, присмивате ни се на Левскарите именно щото Ганчев заедно със Стоилов наля огромни пари за клупа и накрая.... направи добро изяж ла....но.

    Коментиран от #12

  • 10 Шопи

    5 7 Отговор
    Ква 1989г. бе, тия са на 4-5г.
  • 11 Много е грозно

    8 3 Отговор
    Това, което са направили феновете наркомани. За това тук няма да остане да живее нормален човек. Тук има много лош човешки материал, това го няма никъде в Белите държави. Какво е виновен човека, да не би той е бил на терена.
  • 12 Кои са сериозни

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Левскар":

    За едни елементарни упражнения за крака не са и чували. Дето и тинейджъри по фитнесите знаят да правят. Исках да постна тук снимка, как се подготвя една холандска тенисистка за олимпиадата, ала щом я заредя, изчезва бутонът ПУБЛИКУВАЙ. Не ми се мисли, тази ако изтрита в меките краченца на нашите футбалерини, как ще изписнат! Някой знае ли как се поства снимка тук?
  • 13 ВТВТ

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "2020":

    Малко преекспонирана работа. Десетина фена освирквали футболисти, един бутнал Стоилов и един залял с вода журналист. Сега да го издирят и да накажат този фен. Факт е че ЦСКА игра слабо. Наистина има много контузени и може би вината е на испанеца в екипа на Любо. Но не забравяйте че има мач реванш и е много по вероятно ЦСКА да продължи, ако не, да идва Стойчо Младенов!
  • 14 Отровното трио

    4 1 Отговор
    "В резултат вратите на "Армията" са извадени, а на стадиона се появяват и плакати "Мулти вън"." Въпреки правописната грешка Мулти вместо Мутри, още тогава народът ни е възпял
  • 15 Винкело

    1 0 Отговор
    Най-интересно ми стана, че Мездра и те били играли в "А" група, хем не много отдавна. Някак ми се е изгубило това.
  • 16 а как е

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "ориндж енимълс":

    `жълтия`е екип на `Левски`?!А найс ...Пе......