Отидете към основна версия

2 566 12

Роналдо качи цената на Ман Юнайтед с половин милиард пауда

  • кристиано роналдо-
  • манчестър юнайтед-
  • висша лига

На 4 август една акция на Манчестър Юнайтед е струвала 11,70 паунда, а общата пазарна цена на клуба е възлизала на 1,91 милиарда паунда

Снимка: БГНЕС

Грандиозното завръщане на Кристиано Роналдо в отбора на Манчестър Юнайтед се е отразило изключително добре на клуба и по-специално на американските му собственици. Според данните на Нюйроската фондова борса общата стойност на клуба от „Олд Трафорд“ се е увеличила с 550 милиона паунда само за 54 дни.

На 4 август една акция на Манчестър Юнайтед е струвала 11,70 паунда, а общата пазарна цена на клуба е възлизала на 1,91 милиарда паунда. 24 часа след новината за трансфера на Кристиано Роналдо стойността на акциите се е увеличила на 13,46 паунда за брой, а цената на Юнайтед е нараснала до 2,19 милиарда.

Покачването продължава и след това и достига своя пик на 27 септември, когато акцията вече струва 15,09 паунда, а клубът – 2,46 милиарда.

Съвсем в реда на нещата, американските собственици веднага ще извлекат дивиденти от това увеличение. Вчера стана ясно, че те са пуснали на борсата 9,5 милиона от акциите си, срещу които ще получат 137,12 милиона долара, като тези пари няма да влязат в клуба.

Освен трансферът на Роналдо, другите фактори, благоприятстващи повишаването на цените на акциите на клуба, са завръщането на феновете, фактът, че отборът играе в Шампионската лига, и сравнително добрите резултати от последния финансов отчет.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини