Отидете към основна версия

4 549 13

Гриша Ганчев: Боби Михайлов ни изнудваше, за да не подкрепим Любо Пенев за президент на БФС

  • гриша ганчев-
  • цска-
  • борислав михайлов-
  • любослав пенев-
  • първан първанов

Собственикът на ЦСКА призна, че е бил упражнен натиск върху клуба му през 2018 г.

Снимка: БГНЕС

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев хвърли сериозно обвинение към президента на БФС Борислав Михайлов в писмо до Sportal по повод публикация на спортната медия, засягаща коментари от страна на адвоката на „червените“ Първан Първанов. Бизнесменът твърди, че е упражняван натиск върху клуба му през 2018 г., за да получи правото да участва в европейските клубни турнири, при условие, че не подкрепи кандидатурата на Любо Пенев на президентските избори срещу Михайлов.

На първо място клуба и неговите собственици потвърждават думите на г-н Първан П. Първанов, че Борислав Михайлов и БФС са изградили модел на управление, в който всички дължими по закон и правилник действия по управление от страна на БФС се предоставят на ЦСКА по недобросъвестен начин и само след диктуването на условия, които не само не се следват от приложимите правила, а и рутинно и целенасочено се използват, зa да ощетяват ЦСКА, както репутационно, така и финансово. В конкретния случай, за да подкрепи усилията на клуба да играе в ЕКТ с въпросните писма, Борислав Михайлов изрично изиска ЦСКА да не издига и подкрепя кандидатурата на г-н Любослав Пенев за Президент на БФС“, гласи част от писмото на ръководството на „червените“.

От стадион „Българска армия“ призоваха Боби Михайлов „да не прави повече услуги“ на ЦСКА и призоваха единствено за спазване на правилата от компетентните хора.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 24 гласа.

Свързани новини