Отидете към основна версия

1 172 0

Ла Лига ще вземе мерки срещу расистките обиди към Винисиус от фен на Барселона

  • винисиус жуниор-
  • реал мадрид-
  • барселона-
  • расизъм

Нападателят на Реал Мадрид стана обект на нападки по време на успеха с 1:2 на „Ноу Камп“

Снимка: БГНЕС

Ръководството на Испанската футболна федерация разкритикува остро проявите на расизъм към нападателя на Реал Мадрид Винисиус Жуниор по време на успеха с 1:2 на „Ноу Камп“, като призова испанските власти към налагането на съвместни мерки срещу подобни прояви, научихме от Euronews.

21-годишният бразилец е станал обект на обиди от привърженик на Барселона в изминалото „Ел Класико“, като става ясно, че въпросният е идентифициран, но без да се издават допълнителни подробности.

Подобни прояви в Ла Лига са рядкост, макар миналата година Иняки Уилямс от Атлетик Билбао също да бе атакуван от запалянковци на Еспаньол. Тогава отново се наложи публична изява от страна на Федерацията.

Борбата с расизма продължава да е водеща тема във футбола, като за това се полагат най-сериозни усилия от страна на организациите и клубовете, макар резултатите все още да не са особено видими.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Реал Мадрид е на върха в Ла Лига

    Реал Мадрид победи Елче с 2:1 в мач от 12-ия кръг на испанското първенство. Винисиус Жуниор изведе водения от Карло Анчелоти тим напред в резултата с ...
    30.10.2021
    1 455
    0