Last news in Fakti

28 Октомври, 2021 11:30 1 150 0

Ла Лига ще вземе мерки срещу расистките обиди към Винисиус от фен на Барселона

  • винисиус жуниор-
  • реал мадрид-
  • барселона-
  • расизъм

Нападателят на Реал Мадрид стана обект на нападки по време на успеха с 1:2 на „Ноу Камп“

Ла Лига ще вземе мерки срещу расистките обиди към Винисиус от фен на Барселона - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Испанската футболна федерация разкритикува остро проявите на расизъм към нападателя на Реал Мадрид Винисиус Жуниор по време на успеха с 1:2 на „Ноу Камп“, като призова испанските власти към налагането на съвместни мерки срещу подобни прояви, научихме от Euronews.

21-годишният бразилец е станал обект на обиди от привърженик на Барселона в изминалото „Ел Класико“, като става ясно, че въпросният е идентифициран, но без да се издават допълнителни подробности.

Подобни прояви в Ла Лига са рядкост, макар миналата година Иняки Уилямс от Атлетик Билбао също да бе атакуван от запалянковци на Еспаньол. Тогава отново се наложи публична изява от страна на Федерацията.

Борбата с расизма продължава да е водеща тема във футбола, като за това се полагат най-сериозни усилия от страна на организациите и клубовете, макар резултатите все още да не са особено видими.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА