30 Октомври, 2021 16:59 1 427 0

Реал Мадрид е на върха в Ла Лига

  • реал мадрид-
  • елче-
  • ла лига

"Белият балет бие с 2:1 Елче

Реал Мадрид е на върха в Ла Лига - 1
Снимка: БГНЕС

Реал Мадрид победи Елче с 2:1 в мач от 12-ия кръг на испанското първенство. Винисиус Жуниор изведе водения от Карло Анчелоти тим напред в резултата с гол в 22-ата минута, а в 73-ата отново той вкара за 2:0. Пере Мия бе точен за Елче в 86-ата минута.

Реал Мадрид е на върха в Ла Лига
Снимка: БГНЕС

В 18-ата минута в игра за мадридчани се появи Марко Асенсио, който смени получилия травма Родриго. Секунди по-късно пък имаше опасност за вратата на Куртоа. Лукас Бойе стреля от близко разстояние, но и от малък ъгъл, а белгийският страж реагира отлично и изби.

В 22-ата минута Винисиус Жуниор даде аванс на "лос меренгес" в резултата. След грешен пас на футболист на Елче, гостите се ориентираха много бързо и успяха да изненадат съперника си. Винисиус получи топката от Диас в опасна за Елче зона в наказателното поле и с добре премерен изстрел бразилецът порази целта.

Реал Мадрид е на върха в Ла Лига
Снимка: БГНЕС

В 26-ата минута Мариано Диас опита индивидуален пробив отдясно и бе близо до гол, но си затвори твърде много ъгъла и не успя да насочи топката във вратата на Касийя. Пет минути по-късно пък домакините застрашиха вратата на "лос бланкос", като Лукас Перес опита зрелищен, но доста труден акробатичен удар и топката мина далеч от целта.

В 38-ата минута първо Лукас Бойе принуди Куртоа да направи стабилно спасяване с удар от далечно рамстояние, а секунди по-късно грешка на Дейвид Алаба едва не доведе до гол за 1:1. Лукас Перес получи чудесен пас от Хавиер Пасторе, но от съвсем близко разстояние не уцели вратата и Елче пропиля златен шанс за изравняване на резултата. В последните секунди отново имаше напрежение пред вратата на Куртоа, този път след центриране отдясно, но до попадение не се стигна.

Реал Мадрид е на върха в Ла Лига
Снимка: БГНЕС

Седем минути след паузата Тони Кроос пробва мощен шут към вратата на Елче, но бе блокиран, а секунди по-късно имаше интересен момент пред Куртоа, но до по-сериозни усложнения за гостите не се стигна. Домакините търсеха активно изравнителното попадение и в 62-ата минута имаше опасно центриране, при което Марсело изби топката по опасен за собствената врата начин.

В 63-ата минута домакините останаха с десет души на терена. Раул Гути получи втори жълт, съответно червен картон, след като извърши грубо нарушение срещу Тони Кроос.

В 73-ата минута Винисиус на практика сложи точка на спора. Бразилецът получи блестящо подаване от Лука Модрич, изигра прекрасно ситуацията и с техничен въртелив удар изпрати топката в мрежата зад Касийя - 0:2.

В 86-ата минута обаче домакините върнаха интригата в двубоя. Пере Мия реализира попадение за 1:2 и гостите трябваше да внимават много в оставащите малко минути до края.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА