Отидете към основна версия

1 448 0

Реал Мадрид е на върха в Ла Лига

  • реал мадрид-
  • елче-
  • ла лига

"Белият балет бие с 2:1 Елче

Снимка: БГНЕС

Реал Мадрид победи Елче с 2:1 в мач от 12-ия кръг на испанското първенство. Винисиус Жуниор изведе водения от Карло Анчелоти тим напред в резултата с гол в 22-ата минута, а в 73-ата отново той вкара за 2:0. Пере Мия бе точен за Елче в 86-ата минута.

В 18-ата минута в игра за мадридчани се появи Марко Асенсио, който смени получилия травма Родриго. Секунди по-късно пък имаше опасност за вратата на Куртоа. Лукас Бойе стреля от близко разстояние, но и от малък ъгъл, а белгийският страж реагира отлично и изби.

В 22-ата минута Винисиус Жуниор даде аванс на "лос меренгес" в резултата. След грешен пас на футболист на Елче, гостите се ориентираха много бързо и успяха да изненадат съперника си. Винисиус получи топката от Диас в опасна за Елче зона в наказателното поле и с добре премерен изстрел бразилецът порази целта.

В 26-ата минута Мариано Диас опита индивидуален пробив отдясно и бе близо до гол, но си затвори твърде много ъгъла и не успя да насочи топката във вратата на Касийя. Пет минути по-късно пък домакините застрашиха вратата на "лос бланкос", като Лукас Перес опита зрелищен, но доста труден акробатичен удар и топката мина далеч от целта.

В 38-ата минута първо Лукас Бойе принуди Куртоа да направи стабилно спасяване с удар от далечно рамстояние, а секунди по-късно грешка на Дейвид Алаба едва не доведе до гол за 1:1. Лукас Перес получи чудесен пас от Хавиер Пасторе, но от съвсем близко разстояние не уцели вратата и Елче пропиля златен шанс за изравняване на резултата. В последните секунди отново имаше напрежение пред вратата на Куртоа, този път след центриране отдясно, но до попадение не се стигна.

Седем минути след паузата Тони Кроос пробва мощен шут към вратата на Елче, но бе блокиран, а секунди по-късно имаше интересен момент пред Куртоа, но до по-сериозни усложнения за гостите не се стигна. Домакините търсеха активно изравнителното попадение и в 62-ата минута имаше опасно центриране, при което Марсело изби топката по опасен за собствената врата начин.

В 63-ата минута домакините останаха с десет души на терена. Раул Гути получи втори жълт, съответно червен картон, след като извърши грубо нарушение срещу Тони Кроос.

В 73-ата минута Винисиус на практика сложи точка на спора. Бразилецът получи блестящо подаване от Лука Модрич, изигра прекрасно ситуацията и с техничен въртелив удар изпрати топката в мрежата зад Касийя - 0:2.

В 86-ата минута обаче домакините върнаха интригата в двубоя. Пере Мия реализира попадение за 1:2 и гостите трябваше да внимават много в оставащите малко минути до края.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини