Отидете към основна версия

1 092 7

Бербатов отговори на слуховете, че иззема функции на клубовете с видео-обръщение

  • димитър бербатов-
  • бфс

Кандидат-президентът за БФС заяви, че разликата с предходните декларации е, че настоящите са по-опростени

Снимка: БГНЕС

Димитър Бербатов отговори на съмненията, че събира декларации от българските футболни клубове, с които да изземе част от правата им в Българския футболен съюз. Той е категоричен, че подобно нещо няма и в декларациите има една-единствена разлика и тя е насочена към това да бъдат по-опростени за попълване.

Тъй като ставам свидетел на откровени лъжи в последните няколко дни от „родни специалисти“, в кавички, по повод декларациите, които събират с наша помощ, искам да кажа следното. Тези декларации са абсолютно същите, каквито бяха миналите декларации, на базата на които се състоя конгреса. Всички помни какво се случи. Една-трета от клубовете, както е по устав, събрахте подписи, декларации, те бяха внесени в Българския футболен съюз, бяха отхвърлени от там и след това отидоха в съда. А съдът след това ги прие. Тоест, ако имаше нещо нередно в тези декларации, конгрес нямаше да има. Сега процедурата е същата, декларациите са същите, дори по-опростени и по-конкретни. На 18 март е насрочен конгрес и вие и ние всички заедно се борим той да бъде изборен“, каза Бербатов от офиса на фондацията си.

Той отново потвърди, че предходният конгрес е бил опорочен, тъй като е трябвало да има балотаж.

Сред основните цели на кандидат-президента остават мандатността на ръководителя и премахването на клубните президенти от изпълкома на БФС.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.

Свързани новини