Отидете към основна версия

2 295 11

Бончо Генчев се обяви твърдо в подкрепа на ръководството на БФС

  • бончо генчев-
  • велико търново-
  • бфс

Той е и председател на Зоналния съвет във Велико Търново

Снимка: БГНЕС

Бончо Генчев е поредният футболен деятел, който избра страната на Борислав Михайлов и настоящото ръководство на Българския футболен съюз, като опроверга твърденията, че не се помага на родния футбол.

Не съм съгласен с твърденията, че БФС не работи и не оказва съдействие на футболните клубове. Ако погледнем нещата на национално ниво, виждаме че се работи активно с УЕФА по изграждане на детайлна стратегия за развитието на българския футбол. БФС е една от първите федерации в Европа, която участва в програмата „Футболни федерации на бъдещето“. Зоналният и областните съвет на Футболния съюз също са ангажирани ежедневно с проблемите на клубовете, като се стремим да им оказваме пълно съдействие. Така например при лицензирането на клубовете оказахме пълно съдействие за изготвяне на документацията. Всяка година организираме турнири за деца по места в Зоната, осигуряват се екипи на всички участващи отбори, охрана, съдии, медицинско обслужване, награди“, коментира Бончо Генчев пред регионалното издание „Велико Търново Спорт“.

Генчев е председател на Зоналния съвет към БФС в областта от 2016 г. насам, когато на поста замени покойния Трифон Иванов.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 17 гласа.

Свързани новини