Отидете към основна версия

1 234 1

„Аспарухов меч” на живо по B1B Box

  • фехтовка

Състезанието стартира този уикенд

Снимка: Българска федерация по фехтовка

Телевизия B1B Box ще излъчи този уикенд легендарния турнир по сабя „Аспарухов меч”, който е валиден за Световната купа за младежи и девойки. Преките предавания по B1B Box започват в 11:30 часа в събота и неделя (5 и 6 февруари). Коментатор и водещ на студийната програма е Никола Ибришимов, а домакин на турнира отново е комплекс „Сила” в Пловдив.

Турнирът „Аспарухов меч” събира бъдещите шампиони във фехтовката, като за медалите в Пловдив ще спорят лидерите в световните ранглисти до 20 години.

В събота е турнирът при дамите, като заявки за участие са подали 90 девойки от 21 държави. България ще бъде представена от 11 сабльорки, сред които Емма Нейкова, Ана Михайлова, Калина Атанасова, Белла Иванова, Габриела Захаринова и Кристина Миланова.

Турнирът на младежите е в неделя – участие са заявили 151 сабльори от 18 държави. В Пловдив ще гледаме водачът в световната ранглиста Адам Моатаз (Египет), както и руснаците Артьом Тереков и Дмитрий Насонов, които са №3 и №4 в света.

За България ще се състезават 17 сабльори, начело с Тодор Стойчев. Стойчев е носител на Европейската купа по фехтовка за кадети (сезон 2019/2020), а през декември миналата година спечели второ място на турнира за Световната купа за младежи в Полша. Стойчев е №9 в световната ранглиста, а освен него добро класиране ще търсят и Димитър Райкин и Георги Златаров.

През изминалия уикенд българският отбор при жените постигна най-доброто си класиране в кръг от Световната купа на сабя – 4-о място на турнира в Пловдив. Успехът в отборното състезание донесоха Йоана Илиева, Емма Нейкова, Олга Храмова и Ана Михайлова, водени от националния треньор Ивайло Воденов. В индивидуалната надпревара в Пловдив победителката в „Аспарухов меч” миналата година Йоана Илиева завърши на 41-о място.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини