Отидете към основна версия

1 822 3

Меси подава, Мбапе вкарва, а с това ПСЖ постигна дубъл срещу Сент Етиен

  • псж-
  • пари сен жермен-
  • сент етиен-
  • 3:1-
  • френска лига 1

Парижани започнаха по-добре мача, но "зелено-белите" откриха резултата

Снимка: EPA/БГНЕС

ПСЖ успя да направи пълен обрат срещу Сент Етиен, побеждавайки с резултат 3:1 във втори двубой от програмата на френската Лига 1 за деня. Денис Буанга откри в 16-а минута. Килиан Мбапе изравни в 42-а минута. Само две минути след рестарта французинът направи резултата 2:1. Данило Перейра удвои аванса малко по-късно. До края и двата тима пропусна по няколко положения, но резултатът остана непроменен.

Парижани започнаха по-добре мача и в 10-а минута Данило Перейра стреля опасно с глава, но над вратата на Бернардони. В 12-та минута се разрази истинска канонада пред вратата на Донарума, а с голям пропуск се отличи Денис Буанга.

В 16-а минута Денис Буанга порази целта, след като успя да открадне топката от Перейра току пред наказателното поле на домакините. В 25-а минута Арно Норден беше изведен на стрелкова позиция, но Донарума отрази.

Домакините се опитаха да се активизират и в 32-а минута Лео Меси изпробва рефлексите на Бернардони, който обаче спаси с вещина. Все пак, опитите на домакините се увенчаха с успех и три минути преди края на полувремето Лео Меси изведе Мбапе, който този път не сбърка за 1:1.

Началото на второто полувреме беше подобно на края на първото. Меси успя да навърже трима съперници пред наказателното поле на Сен Етиен, а Мбапе беше безпощаден в завършващия удар за 2:1.

Нови 5 минути по-късно Данило Перейра удвои аванса на парижани, които вече се забавляваха. С асистенцията този път се отчете Мбапе, който направи брилянтно центриране с външен фалц.

Гостите се посъвзеха и Буанга се опита да намери близкия ъгъл на Донарума в 68-а минута, но не сполучи. В 74-а минута Неймар намери Меси на точката на дузпата, но аржентинската звезда пласира удара си аут.

В 79-а минута, след добра контраатака, Неймар този път получи шанс да стреля от удобна позиция, но нацели странични стълб на вратата на Бернардони. Анхел Ди Мария пропусна сам срещу Бернардони в 86-а минута. Стражът отново прояви героичен рефлекс минута по-късно.

Това е втора победа за парижани срещу Сент Етиен, след като по-рано през сезона спечелиха и при гостуването си на "зелено-белите".

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини