Отидете към основна версия

2 400 9

Шампион по муай тай влиза в затвора, след като преби крадец с чук

  • чук-
  • крадец-
  • крис шоу

Британецът е налагал обирджията над 2 минути

Снимка: Shutterstock

Бившият световен шампион по муай тай Крис Шоу ще прекара няколко месеца в затвора, след като бе установена прекомерната употреба на сила от него към мъж, опитал се да го обере в дома му, научихме от Boec.bg.

31-годишният атлет се буди през нощта в непосочен ден от август 2020 г., след като чува шум в гаража си. Той отива, за да провери какво става, а там открива 44-годишния Джордж Холидей, който тършува из имуществото му. Шоу грабва чук, погва крадеца и го застига на няколко метра край дома си. Последва около двуминутно налагане, забелязано от съсед, който след това свидетелства в съда, че шампионът по муай тай е обезоръжил съперника си доста преди да спре да го бие.

Холидей признава пред съдията след това, че не е очаквал или пък предизвикал подобна агресия, когато е опитал да обере гаража.

Магистратът наложи тежка санкция на Крис Шоу, тъй като е стигнал до извода, че той е прекалил с правото си на самозащита, защото в следствие е счупил носа на Джордж Холидей и е увредил трайно зрението му с едното око.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 11 гласа.

Свързани новини