Отидете към основна версия

1 658 17

Европейски шампион изпадна в безсъзнание по време на състезание, сърцето му спряло за кратко

  • сони колбрели-
  • колоездене-
  • спорт-
  • колабира-
  • европейски шампион

Малко преди финала 31-годишният италианец се сблъска с австралиеца Майкъл Матюс и падна на земята, след което колабира

Снимка: БГНЕС

Европейският шампион по колоездене на шосе Сони Колбрели изпадна в безсъзнание по време на първия етап от обиколката на Каталуния и е закаран в болница, съобщиха от отбора му Бахрейн Викториъс.

Малко преди финала 31-годишният италианец се сблъска с австралиеца Майкъл Матюс и падна на земята, след което колабира. Парамедиците веднага му оказаха помощ, а организаторите го скриха зад набързо направен параван от кърпи и дрехи. Той получаваше медицинска помощ 45 минути, след което беше откаран с хеликоптер в болница. Според италианските медии му е бил направен сърдечен масаж. Бил е приготвен и дефибрилатор, но не е бил използван.

"След финалния спринт той изпадна в безсъзнание. Беше подложен на допълнителна медицинска помощ и състоянието му беше стабилно. По-късно е откаран с линейка в болница за допълнителни изследвания и прегледи. В близките часове и дни ще бъде дадена още информация за състоянието му", заявиха от отбора на Бахрейн Викториъс.

Колбрели вече е в съзнание и разговаря с лекарския екип на болницата. Той обаче не помни нищо от периода между колабирането си и болницата.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини