Отидете към основна версия

1 094 1

Ливърпул успя да надиграе Уотфорд без напрежение (ВИДЕО)

  • ливърпул-
  • висша лига-
  • уотфорд-
  • футбол

"Мърсисайдци" биха с 2:0

Снимка: БГНЕС

Ливърпул победи Уотфорд с 2:0 в първи двубой от 31-ия кръг на английската Висша лига. Попаденията реализираха Диого Жота(22) и Фабиньо (89). Гостите имаха своите шансове, но така и не успяха да реализират ключово попадение.

Домакините започнаха силно и Мохамед Салах отправи удар още в първата минута, който обаче беше слаб и неточен. В 6-а минута Исмайла Сар на свой ред пробва мерника си от 25 метра, но далеч от целта. В 13-а минута Кучо Ернандес стреля с глава, но Алисон нямаше проблем.

Първият голям шанс в мача дойде в 22-а минута. След страхотна контраатака Юрай Куцка от състава на "стършелите" беше изведе сам срещу Алисон, но бразилският страж успя да спаси. Само 30 секунди по-късно Диого Жота откри, след като Бен Фостър увисна брутално.

В 38-а минута дойде и страхотен шанс за "червените". След многоходова атака Диого Жота отново беше изпуснат на хубава стрелкова позиция на задната греда, но Фостър реагира по чудесен начин.

В началото на второто полувреме "червените" отново имаха шанс. Диого Жота взе топката в центъра и опита удар от над 25 метра, но далеч от целта. В 56-а минута Ван Дайк беше оставен напълно сам на точката на дузпата, но ударът му с глава мина встрани. Минута по-късно и Исмаила Сар изпусна нов голям шанс за Уотфорд.

В 59-а минута Диого Жота се извиси след статично положение, но не уцели вратата на Фостър с глава. В 76-а минута Анди Робъртсън отправи слаб удар след центриране на Джо Гомес. Всичко обаче беше решено две минути преди края на редовното време.

След нарушение в наказателното поле на Уотфорд, домакините получиха дузпа. Зад топката застана Фабиньо, който не допусна грешка за 2:0.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини