Отидете към основна версия

8 926 2

Желязков: Президентът ми написа титулярите на листче, а аз си събрах багажа и си тръгнах

  • николай желязков

Настоящият селекционер на България разкрива защо е напуснал един от бившите си отбори

Снимка: БГНЕС

Националният селекционер на България - Николай Желязков, разкри причината за напускането си на румънския Аркада Галац преди 5 години, като хвърли изцяло вината върху президента на отбора.

Президентът на клуба беше изключително богат човек. Извади едно листче и ми написа състава за мача. След което аз му казах - „Ако ти си в състояние да го направиш това, нямаш нужда от мен!“ И играх със състава, с който аз смятам, естествено. Имах разговор след това. Казаха ми, че в Румъния имало поговорка, че, който плаща, той поръчва музиката. И аз си се прибрах вкъщи. Под достойнството ми е някой да ми нарежда състава. Аз уважавам треньорската професия и себе си твърде много, за да постъпя така. Но не са легенди такива истории. Случи се и с мен. Спя много добре. Стана ми жа за президента на отбора, защото за мен това е ниско ниво на взаимоотношения с треньора“, каза Желязков пред bTV.

За подобен сценарий чуваме прекалено често по балканските ширини, като дори това е една от причините, за да виждаме един постоянен спад в качеството на редица спортни дисциплини от нашия регион.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 24 гласа.

Свързани новини