Отидете към основна версия

4 401 3

Голям скандал е на път да се разрази във Формула 1

  • red bull-
  • формула 1-
  • mercedes-
  • ferrari-
  • спорт

Ferrari и Mercedes вече са поискали наказание за Red Bull

Снимка: БГНЕС

Голям скандал е на път да се разрази във Формула 1. В петък редица медии в Италия и Германия написаха, че Red Bull е нарушил едно от основните правила – тавана на бюджета за отборите. „Гадзета дело Спорт“ и „Ауто Мотор унд Шпорт“ съобщават, че два от отборите са хванати в надвишаване на бюджета, който трябваше да е 145 милиона евро през миналата година.

Според „Кориере дело Спорт“ от Red Bull са похарчили 148.6 милиона, а според други бюджетът е надвишен с 5 милиона. Другият тим, хванат в нарушение от международната федерация по автомобилизъм (ФИА), е Aston Martin.

Според „Гадзета дело Спорт“ Ferrari и Mercedes вече са поискали наказание за Red Bull. Шефът на „Скудерията“ Матиа Биното предполага, че има надвишаване на бюджета и през този сезон. Директорът на Mercedes Тото Волф пък директно призова ФИА за действия.

Няколко отбора да подали сигнал, че нарушението е по-голямо, но според „Би Би Си“ от ФИА се опитват да направят така, че то да бъде прието като по-малко, за да не се налагат сериозни наказания. Висш служител, пожелал анонимност, казва, че надвишаването на бюджета е нарушение, подобно на взимането на допинг.

Директорът на Red Bull – Кристиан Хорнър, заяви, че всички информации са „само спекулации“.

„Не знаем за никакви нарушения. Сметките бяха дадени през март, минахме дълъг процес с ФИА, който продължава“, каза Хорнър.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.

Свързани новини