Отидете към основна версия

4 972 15

Дори съдиите не спряха Хърватия в битката за бронзовите медали в Катар

  • хърватия-
  • мароко-
  • катар 2022

Мароко все пак регистрира историческо високо класиране

Снимка: БГНЕС

Хърватия официално е в топ 3 на най-добрите отбори в света, след като спечели „малкия финал“ срещу Мароко с 2:1, за да изравни успеха от 1998 г.

Йошко Гвардиол откри резултата в 7' след страхотна комбинация от статично положение. Мислав Оршич центрира от свободен удар към Иван Перишич, а той свали към централния бранител, за да видим как един от най-големите таланти на хърватите прави плонж, за да преодолее Боно.

„Атласките лъвове“ побързаха да изравнят две минути по-късно след гол с глава и на Ашраф Дари, макар заслугата до голяма степен да бе на символичните домакини с оглед лошото позициониране.

Оршич вкара гола на победата в 42', напомняйки с изпълнението си на Франк Рибери. Той пое кълбото в далечния ъгъл на наказателното поле и стреля с фалцов удар в сглобката, за да остави безпомощен дори класен вратар, като Боно.

През втората част нервите обаче се повишиха доста, тъй като главният съдия - Анел Ал Ясим направи куп нелогични отсъждания. Първо той подмина нарушение срещу Гвардиол за дузпа, а след това игра с ръка на Селим Амала бе подмината с лека ръка. Мароканците също имаха претенции към работата му, но те нямаха същите основания, като европейските си съперници.

В крайна сметка Хърватия се пребори с всички фактори на терена, за да стигне до крайния успех и да се нареди отново в подножието на световния връх.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 44 гласа.

Свързани новини