Отидете към основна версия

2 840 7

Това ли е краят за легендата - Рафаел Надал?

  • рафаел надал

Испанецът не започва новия сезон, според очакванията

Снимка: БГНЕС

Рафаел Надал без съмнение е един от най-великите тенисисти на всички времена. Някои дори биха казали, че е сред величията изобщо в спорта и отново не бихме спорили прекалено разгорещено. Но началото на сезон 2023 за „Матадора“ дава ясни сигнали, че кариерата му е към своя край.

36-годишният испанец отпадна във втория кръг на Откритото първенство на Австралия от Макензи МакДоналд с 4:6, 4:6, 5:7. Това се превърна в седмата му загуба от 9 мача. Opta изчислява, че за последно той бе на губещата страна в 7 срещи в рамките на предходните му 63 двубоя на кортовете из света. Това само доказва ясния контраст в представянето му сега и до преди няколко месеца.

Епохата на динозаврите в тениса обаче е към своя дългоочакван край. В топ 10 в момента виждаме две момчета на по 19 години (Карлос Алкарас №1 и Холгер Руне №10), а освен „Матадора“ над 30 години е единствено Новак Джокович (35).

Преди няколко месеца Роджър Федерер официално прекрати кариерата си и няма да е изненада, ако лошата форма на Рафаел Надал продължи и самият той да го последва. Ясно е за всички, че двамата отдавна си циментираха местата в „Залата на славата“. Испанецът остава само да реши дали иска да последва примера на швейцареца и да чака контузиите да съсипят тялото му или да спре навреме с високо вдигната глава.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.

Свързани новини