Отидете към основна версия

2 218 0

След драмата на "Бернабеу": Голям тест за "гражданите"

  • манчестър сити-
  • шампионска лига

Момчетата на Пеп търсят задължителен успех срещу "биковете"

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Манчестър Сити водеше с 2 гола разлика на Реал Мадрид в общия резултат от 1/2-финалния дуел между двата тима в Шампионската лига миналата кампания. Тази преднина беше до 90-ата минута на срещата-реванш между двата тима.

Тогава в края на редовното време на мача на "Бернабеу", Пеп Гуардиола, мениджър на Ман Сити, смени звездата на тима Кевин Де Бройне.

Смяната донякъде изглеждаше логична, за да бъдат запазени силите на халфа за предстаяща битка от Висшата лига, тъй като "гражданите" и Ливърпул бяха в голямо футболно съперничество за титлата в английското.

Карло Анчелоти обаче предприе много офанзивни корекции по състава на "белия балет", а влезлият като резерва Родриго вкара в 90-ата и 90+1 минути. След това Реал отстрани "гражданите" и ликува с трофея в ШЛ, а Манчестър Сити стигна до титлата във Висшата лига.

"Гражданите" още не са печелили титлата в Шампионска лига. Може да се каже, че това е голяма футболна цел за Ман Сити и играчите на Гуардиола ще се борят жестоко за трофея тази кампания.

Дали ще го спечелят? Предстои да стане ясно. Клубът е изправен пред голям тест още тази вечер.

От 22:00 часа българско време на "Етихад" Ман Сити приема РБ Лайпциг в мач-реванш от осминафиналите на ШЛ. Първата среща между двата тима, играна в Германия завърши при резултат 1:1. "Биковете" са трети в настоящото класиране на Бундеслигата. И тестът пред Сити определено е сериозен.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.

Свързани новини

  • ПСЖ вади бомбастична сума за Холанд

    Около Ерлинг Холанд е на път да се заформи трансферна сага, макар че Манчестър Сити няма никакво намерение да се разделя с голмайстора си. През лятото ...
    18.03.2023
    2 180
    0