Отидете към основна версия

6 069 20

Един от най-важните съюзници на Русия в Европа го закъса сериозно

  • спорт-
  • русия-
  • украйна-
  • унгария

Унгария отказа голямо събитие заради липсата на достатъчно финансови средства

Един от най-важните съюзници на Русия в Европа го закъса сериозно. Унгария отказа голямо събитие заради липсата на достатъчно финансови средства. Причините за това се дължат на войната в Украйна.

Унгарската национална асоциация по кънки (MOKSZ) съобщи на Международния кънки съюз (ISU), че няма възможността да организира и приеме Европейското първенство по фигурно пързаляне, което трябваше да се проведе в Будапеща от 22 до 28 януари 2024 г. Това принуди световната централа спешно да отвори процедура по кандидатиране за домакинство, която е отворена до 26 май 2023 г.

„Заради продължаващата война в един от нашите съседи и влиянието, което тя оказва върху икономиката и цените на енергийните източници, Унгарската национална асоциация по кънки вече не разполага с финансовите средства, за да приеме европейското първенство по фигурно пързаляне през 2024 г. Със специално писмо до Международния кънки съюз се отказахме от домакинството на шампионата. Не можем да очакваме и държавна помощ, тъй като финансовата ситуация е тежка за всички“, обявиха от MOKSZ.

Унгарската национална асоциация по кънки е ръководена от дългогодишния депутат Лайош Коша, който сред високопоставените членове на управляващата партия „Фидес“. През 2020 г. е нареден на 47-о място в класацията на най-влиятелните хора в Унгария.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 25 гласа.

Свързани новини