Отидете към основна версия

5 097 7

Джокович направи нещо уникално! Това ще се помни

  • тенис

Ноле се измъкна от огромна криза срещу световния номер 1 в тениса и затвори срещата въпреки железния Алкарас

Снимка: БГНЕС/ЕРА

1:0 сета за лидера в ранглистата на АТП Карлос Алкарас. 20-годишният млад ас стига до пробив за 2:1 гейма във втория сет на финала на Мастърса в Синсинати.

Това се случва след 3 поредни двойни грешки на опонента му. Съперникът изглежда сякаш всеки момент ще припадне на корта. Има нещо като слънчев удар.

Едвам диша, покрива се с кърпа и иска медицинска помощ. В този момент май повечето изоставащи тенисисти биха поискали прекратяване на срещата.

Не това обаче се случи в Синсинати.

Защото Алкарас нямаше просто силен съперник във финала. А 23-кратният носител на титли от Шлема. Непримиримият боец на корта от Балканите Новак Джокович.

Ноле буквално стисна зъбите, а когато трябваше да посреща в сенчестата част на корта върна пробива за 4:4 и оттам-насетне последва апотеозът на "най-великият мач за годината в тениса".

Така беше определена срещата от един от чуждестранните коментатори на финала. Джоко се наложи след 2 тайбрека.

Третият сет продължи 1 час и 39 минути. А в него Алкарас отрази 4 мачбола по 2 на сервис и посрещане и 4 брейкточки, за да поведе от 3:5 с 6:5 гейма.

Джокера, който преодоля в предишния сет трите поредни двойни грешки и здравословните затруднения, изглеждаше, че може би този път вече ще се пречупи на корта.

Изпуснати 4 мачбола и след това 4 възможности за пробив при 5:5 гейма.

Ноле обаче показа защо е най-успешният тенисист в историята. Взе подаването си за 6:6 и ликува след решителен тайбрек.

А съперничеството между Новак Джокович и Карлос Алкарас влиза в историята на тениса нищо, че двамата са играли само 4 мача помежду си. Резултатът е 2:2 победи, а завръщането на Джокера във втория сет миналата нощ и в края на третия бе невероятно.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 39 гласа.

Свързани новини