Отидете към основна версия

1 295 6

Левски с любопитен гаф

  • футбол

"Сините" нарушиха правилника

Снимка: БГНЕС

Левски е допуснал сериозен гаф и е нарушил правилника по време на отложения мач срещу Пирин, който се проведе на 14 септември. "Сините" спечелиха с 2:0, но в електронната система за първенството треньорският щаб е вписал 10 резерви. Това е нарушение на правилника, позволяващ най-много девет състезатели да бъдат на пейката.

Броят на резервите и правото на извършени смени са записани в Член 23, ал. 1 на Наредбата за първенствата и турнирите. Предстои Спортно-техническата комисия да разследва случая, тъй като в случая има грешка не само на Левски, но и на длъжностните лица на футболната централа, присъствали на мача, включително и съдийската бригада.

Действително в протокола на електронната система са записани десет резерви на Левски. Това са Иван Андонов, Виктор Любенов, Андриан Краев, Асен Митков, Илиян Стефанов, Преслав Бачев, Асен Чандъров, Кристиян Йовов, Патрик-Габриел Галчев и Марин Петков.

По всяка вероятност Левски ще бъде санкциониран по Член 36, точка 2, подточка 5 от Дисциплинарния правилник. Той предвижда глоба в размер на 1000 лева, пише "Гонг".

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини