Отидете към основна версия

875 0

Джон Тери планира да закупи дял от Челси

  • джон тери-
  • челси-
  • футбол-
  • висша лига-
  • тод боули

Легендата на „сините“ вече проучва перспективата за това, след като собственикът Тод Боули е отворени за нови инвестиции

Бившият капитан на Челси Джон Тери се надява да закупи дял от клуба, съобщава The Telegraph. Легендата на „сините“ вече проучва перспективата за това, след като собственикът Тод Боули е отворени за нови инвестиции.

Бившият защитник и неговите партньори обмислят да направят оферта за 10-процентен дял, който ще включва инвестиции на фенове чрез онлайн технологичната платформа PrimaryBid, чийто съосновател и главен изпълнителен директор Ананд Самбасиван е притежател на сезонен билет на „Стамфорд Бридж“.

Групата на Тери е един от множеството потенциални инвеститори в Челси, някои от които се интересуваха и от Манчестър Юнайтед, въпреки че остава да се види дали ще бъдат събрани достатъчно пари.

Това не е първият път, когато Тери иска да инвестира в Челси, тъй като беше част от консорциум „True Blue“ по време на процеса на наддаване, при който Боули и Clearlake Capital купиха клуба от Роман Абрамович за 2,5 милиарда паунда плюс допълнително 1,75 милиарда. Сега американската компания Clearlake притежава малко над 60 процента от клуба, като останалата част е разделена между Боули, Хансьорг Вис и Марк Валтер.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини