Last news in Fakti

20 Септември, 2023 15:18 807 0

Джон Тери планира да закупи дял от Челси

  • джон тери-
  • челси-
  • футбол-
  • висша лига-
  • тод боули

Легендата на „сините“ вече проучва перспективата за това, след като собственикът Тод Боули е отворени за нови инвестиции

Джон Тери планира да закупи дял от Челси - 1

Бившият капитан на Челси Джон Тери се надява да закупи дял от клуба, съобщава The Telegraph. Легендата на „сините“ вече проучва перспективата за това, след като собственикът Тод Боули е отворени за нови инвестиции.

Бившият защитник и неговите партньори обмислят да направят оферта за 10-процентен дял, който ще включва инвестиции на фенове чрез онлайн технологичната платформа PrimaryBid, чийто съосновател и главен изпълнителен директор Ананд Самбасиван е притежател на сезонен билет на „Стамфорд Бридж“.

Групата на Тери е един от множеството потенциални инвеститори в Челси, някои от които се интересуваха и от Манчестър Юнайтед, въпреки че остава да се види дали ще бъдат събрани достатъчно пари.

Това не е първият път, когато Тери иска да инвестира в Челси, тъй като беше част от консорциум „True Blue“ по време на процеса на наддаване, при който Боули и Clearlake Capital купиха клуба от Роман Абрамович за 2,5 милиарда паунда плюс допълнително 1,75 милиарда. Сега американската компания Clearlake притежава малко над 60 процента от клуба, като останалата част е разделена между Боули, Хансьорг Вис и Марк Валтер.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА