Отидете към основна версия

1 026 1

С интригуващи двубои продължава Лигата на конференциите

  • лигата на конференциите-
  • футбол

Всички отбори ще изиграят третите си срещи в груповата фаза, които може да се окажат ключови за крайното класиране

Лигата на конференциите се завръща, като днес предстои да се изиграят 15 мача. Всички отбори ще изиграят третите си срещи в груповата фаза, които може да се окажат ключови за крайното класиране.

Безспорно най-голям интерес за българските фенове буди гостуването на Лудогорец на турския гранд Фенербахче в група “H” от 19:45 часа. Разградчани бяха унижени с 1:7 от датския Нордселанд в предишния мач и след неубедителни игри и в efbet Лига бе извършена треньорска рокада, като Ивайло Петев бе заменен с Георги Дерменджиев. Дебютът на наставника ще бъде много труден срещу Един Джеко, Душан Тадич и другите звезди на “фенерите”, които са лидери в групата и освен това са във впечатляваща форма, като от 17 мача от началото на сезона имат 17 победи. В другата среща от групата Спартак (Търнава) е домакин на Нордселанд, като за словаците това се явява последен шанс да останат в играта след две загуби в първите две срещи.

В група “А” Лил посреща лидера Слован (Братислава), като и двата тима дотук са без загуба. Французите не успяха да спечелят при гостуването си на аутсайдера Клаксвик в предишната среща и сега ще искат да се реваншират пред феновете си. Симпатичният тим от Фарьорските острови пък е домакин на Олимпия (Любляна). Клаксвик постигна историческа първа точка срещу Лил и сега ще продължи да мечтае за първата си победа в групова фаза, но пък словенците също ще търсят задължителен успех, след като загубиха първите си два мача.

В група “B” белгийският Гент, който е с 4 точки, посреща последния Брейдаблик. Другата среща от групата Макаби (Тел Аяия) - Зоря (Луганск) бе отложена за 25 ноември заради войната в Близкия изток.

В ранния мач в група “C” Балкани посреща Астана, а в един от най-здравите сблъсъци за вечерта Динамо (Загреб) е домакин на перфектния дотук Виктория (Пилзен) от 22:00 часа.

Група “D” лидерите в групата Лугано и Брюж се срещат в пряк двубой за първото място, като и двата тима са с 4 точки. В другата среща пък Бодьо/Глимт е домакин на Бешикташ, като и двата тима все още нямат победа и разочароват с изявите си дотук и мачът се явява една от последните им възможности да запазят шансовете си за класиране в следващата фаза.

Група “Е” пък е най-изравнената в турнира дотук, като всички отбори в нея са с по 3 точки. В ранната среща от нея АЗ Алкмаар е домакин на силно представящия се в Премиър лийг Астън Вила, а вечерта Жрински (Мостар) посреща Легия (Варшава).

В група “F” миналогодишният финалист Фиорентина започна колебливо и записа две равенства по 2:2. Сега италианците със сигурност ще търсят трите точки срещу Чукарички, който все още е без никакъв актив. В другата среща от групата Генк е домакин на Ференцварош, като сблъсъците между двата тима до голяма степен ще предопределят класирането им в по-нататъшната фаза на турнира.

Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.

Свързани новини