Last news in Fakti

26 Октомври, 2023 09:40 984 1

С интригуващи двубои продължава Лигата на конференциите

  • лигата на конференциите-
  • футбол

Всички отбори ще изиграят третите си срещи в груповата фаза, които може да се окажат ключови за крайното класиране

С интригуващи двубои продължава Лигата на конференциите - 1

Лигата на конференциите се завръща, като днес предстои да се изиграят 15 мача. Всички отбори ще изиграят третите си срещи в груповата фаза, които може да се окажат ключови за крайното класиране.

Безспорно най-голям интерес за българските фенове буди гостуването на Лудогорец на турския гранд Фенербахче в група “H” от 19:45 часа. Разградчани бяха унижени с 1:7 от датския Нордселанд в предишния мач и след неубедителни игри и в efbet Лига бе извършена треньорска рокада, като Ивайло Петев бе заменен с Георги Дерменджиев. Дебютът на наставника ще бъде много труден срещу Един Джеко, Душан Тадич и другите звезди на “фенерите”, които са лидери в групата и освен това са във впечатляваща форма, като от 17 мача от началото на сезона имат 17 победи. В другата среща от групата Спартак (Търнава) е домакин на Нордселанд, като за словаците това се явява последен шанс да останат в играта след две загуби в първите две срещи.

В група “А” Лил посреща лидера Слован (Братислава), като и двата тима дотук са без загуба. Французите не успяха да спечелят при гостуването си на аутсайдера Клаксвик в предишната среща и сега ще искат да се реваншират пред феновете си. Симпатичният тим от Фарьорските острови пък е домакин на Олимпия (Любляна). Клаксвик постигна историческа първа точка срещу Лил и сега ще продължи да мечтае за първата си победа в групова фаза, но пък словенците също ще търсят задължителен успех, след като загубиха първите си два мача.

В група “B” белгийският Гент, който е с 4 точки, посреща последния Брейдаблик. Другата среща от групата Макаби (Тел Аяия) - Зоря (Луганск) бе отложена за 25 ноември заради войната в Близкия изток.

В ранния мач в група “C” Балкани посреща Астана, а в един от най-здравите сблъсъци за вечерта Динамо (Загреб) е домакин на перфектния дотук Виктория (Пилзен) от 22:00 часа.

Група “D” лидерите в групата Лугано и Брюж се срещат в пряк двубой за първото място, като и двата тима са с 4 точки. В другата среща пък Бодьо/Глимт е домакин на Бешикташ, като и двата тима все още нямат победа и разочароват с изявите си дотук и мачът се явява една от последните им възможности да запазят шансовете си за класиране в следващата фаза.

Група “Е” пък е най-изравнената в турнира дотук, като всички отбори в нея са с по 3 точки. В ранната среща от нея АЗ Алкмаар е домакин на силно представящия се в Премиър лийг Астън Вила, а вечерта Жрински (Мостар) посреща Легия (Варшава).

В група “F” миналогодишният финалист Фиорентина започна колебливо и записа две равенства по 2:2. Сега италианците със сигурност ще търсят трите точки срещу Чукарички, който все още е без никакъв актив. В другата среща от групата Генк е домакин на Ференцварош, като сблъсъците между двата тима до голяма степен ще предопределят класирането им в по-нататъшната фаза на турнира.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    Отдавна Нямаме Истински Бг Футбол