Отидете към основна версия

2 888 8

Мафията посегна на бивша звезда на Милан, запалиха му колите и се готвят убийства!

  • дженаро гатузо-
  • мафия-
  • терор-
  • футбол-
  • милан-
  • италия-
  • ндрагета-
  • калабрийската мафия

Причината за това е калабрийската мафия „Ндрагета“, която започна терор над семейството на 46-годишния световен шампион от Мондиал 2006, информира „Ил Месаджеро“

Мафията посегна на един от големите любимци на футболните фенове по цял свят. По време на активната си кариера Дженаро Гатузо завоюва сърцата на запалянковците с непримиримата и мъжката си игра, но в момента изпитва затруднения не само като треньор, но и в семейния бизнес.

Причината за това е калабрийската мафия „Ндрагета“, която започна терор над семейството на 46-годишния световен шампион от Мондиал 2006, информира „Ил Месаджеро“. Повод за това е финансова помощ от 80 000 евро, която бащата на Гатузо е получил за изграждането на фотоволтаични системи.

Мафията настоява да получава процент от печалбите и за да подчертае сериозността на своите изисквания, „Ндрагета“ предприела съответните действия. Босовете на организацията са наредили на своите подчинени два пъти да запалят автомобили на Гатузо, използвани от сестра му, която е подала оплакване в полицията.

Това обаче е било последвано от незабавен отговор от страна на мафиотите. Те са отправили заплахи за убийството на членове от семейството. Потвърждение е получено от изслушаните от полицията записи на телефонни разговори.

Не е помогнал и подкуп, платен от Дженаро Гатузо в размер на 3000 евро. Полицейската акция е довела до арестуването на двама души. Счита се, че те са само изпълнители на ниско ниво и трудно ще се стигне до истинските поръчители на жестокия тормоз над италианската футболна легенда.

Гатузо в момента е треньор на Олимпик (Марсилия), който е на осмо място във френската Лига 1, след като записа серия от четири поредни мача без победа (три последователни равенства и една загуба). Освен това отпадна от Рен от Купата на Франция след изпълнение на дузпи.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.

Свързани новини