Отидете към основна версия

8 788 23

Карлос Насар-Херкулес разтресе "Арена София" и взе мъдро решение

  • спорт

Херкулес е европейски шампион, предпази се от евентуална контузия

Снимка: БГНЕС

Карлос Насар-Херкулес е троен европейски шампион в Категория до 89 килограма от първенство по вдигане на тежести.

19-годишният Карлос Насар е златен медалист в изхвърлянето в София със 176 кг.

Изтласка 215 кг за златото във второто движение.

И с двубой от 391 е убедителен европейски шампион. Той защити титлата си от миналата година. Втори в шампионата в България стана големият му конкурент от Италия Антонино Пицолато с двубой от 380 кг.

"Арена София" се разтресе, супер подкрепа за Херкулес.

Той искаше да вдига и 224 килограма в шести опит за подобряване с 4 килограма на световния рекорд на китаеца Ли, но щабът му го спря.

Предстоят олимпийски игри в Париж и за Карлос може би е по-добре да не рискува с 400 килограма двубой сега. Рекордът на Ли е 396. Насар има 395 двубой от миналата пролет. Много рядко световен рекорд се подобрява с 4 кг разлика. Пицолато отиде на отчаян опит за злато в двубоя в последния си опит и бламира евентуални 397 кг от Насар.

Така силното желание на италианеца и притеснението от евентуална травма на Насар (от щаба на звездата, иначе Насар тръгна да излиза за невероятните общо 400 кг) преди ОИ, лишиха състезанието от опит за световен рекорд в двубоя. Марин Робу от Молдова взе бронза в двубоя в София.

Все пак Карлос показа и зрялост, всушвайки се в думите на главния си треньор. Сила Херкулес има прекалено много. Сега показа и тактика. Той е фаворит за злато в Париж.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 59 гласа.

Свързани новини