Отидете към основна версия

1 720 5

Треньорът на Чехия: Тъжно...

  • чехия-
  • иван хашек-
  • португалия

Трябваше да стигнем поне до равен, заяви след загубата от Португалия Иван Хашек

Признавам, че е много тъжно, че в този мач не стигнахме поне до частичен успех. Това заяви селекционерът на Чехия Иван Хашек след загубата на тима си от Португалия, предаде ФОКУС.

Чехия стартира участието си на финалите на Европейското първенство в Германия със загуба 1:2 от фаворита в групата Португалия. "Мореплавателите“ стигнаха до пълния успех след обрат от 0:1.

"Бяхме много близо, но... – каза още специалистът. – Доста усложнихме задачата на португалците в този мач. Нека не забравяме, че те са един от най-добрите отбори в света. Невероятно е, колко опасен е Кристиано Роналдо във всеки мач, въпреки годините му. Той за пореден път показа гениалността си. Свалям му шапка. Той наистина е един от най-добрите играчи в историята на футбола.

Разочаровани сме, че допуснахме гол в добавеното време. Сега ни остава само да забравим колкото се може по-бързо това, което се случи. След четири дни имаме шанс да се върнем в играта. За нас предстои ключов двубой и трябва да сме максимално готови за него“.

На 22 юни Чехия среща тима на Грузия.

Селекционерът на националния тим на Португалия по футбол Роберто Мартинес смята, че отборът му е изиграл "много добър мач" при късния успех срещу Чехия, въпреки трудностите, които е срещнал по време на срещата.

"Имахме 70 процента притежание на топката, направихме много добър мач. Изпълнихме 13 корнера срещу нито един, имахме осем удара в очертанията на вратата срещу един. Контролирахме мача и не оставихме чехите да се възползват от попадението си", коментира испанският специалист, цитиран от БТА.

"Технически и тактически изиграхме много добър мач. Това, което ми хареса най-много, бе, че играхме като отбор. Останахме дисциплинирани, когато губехме в резултата. Можеше да заиграем индивидуално, но не го направихме. Останахме колектив", радва се селекционерът.

"Показахме стойността и силата на нашите 23 играчи. Трябва да благодаря и на феновете, атмосферата, която създадоха, наистина ни помогна",бяха заключителните думи на Роберто Мартинес.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини