Отидете към основна версия

1 213 4

Ди Мария: Това беше перфектният финал за мен

  • анхел ди мария-
  • футбол-
  • аржентина

36-годишният футболист беше категоричен, че напуска националния отбор на Аржентина

Крилото на Аржентина Анхел Ди Мария беше изключително щастлив от спечелването на втори пореден трофей от Копа Америка със световния шампион, предаде sportal.bg.

36-годишният футболист беше категоричен, че това е бил перфектният край на кариерата му с националния тим, както и че е твърд в решението си да се оттегли от “Албиселесте” след четири трофея в последните четири години.

“Беше писано да се случи точно по този начин. На снощната вечеря казах на момчетата, че това ми е последната Копа Америка и че всичко свършва тук. Мечтаех си как стигаме финала и го печелим. Именно по този начин се оттеглям. От личен опит знам, че не е лесно да станеш толкова поредни пъти шампион. Все пак съм бил и от другата страна - 10 години се борех да играем на финали и да ги печелим. Сега това се случва, все някога трябваше да стане. Изпитвам толкова прекрасни усещания. Както казах снощи на момчетата, вечно ще съм благодарен на това поколение. То ми даде всичко и ми помогна да постигна това, което преследвах толкова много. Днес аз се оттеглям по този начин. Няма как да е по-добре от това, нали така?

Казах на мнозина от момчетата от предишното поколение, че ми се искаше да спечеля някой трофей и с тях, те също го заслужаваха. Е, така се случи, че чак сега ни се получи. Аз продължих да настоявам и тези момчета ми дадоха всичко възможно. Това е перфектният край за мен, всичко свърши. Невъзможно е да имам по-добър завършек. Ако Скалони поиска, отново ще се отзова за Аржентина, но не и като играч. Всичко свърши днес в една перфектна вечер. Не съм доволен от случилото се с Меси, който трябваше да приключи по този начин заради проблема му с глезена. В крайна сметка обаче успяхме да спечелим заради него и да го зарадваме. Мисля, че това беше една страхотна нощ”, коментира Ди Мария след победата с 1:0 над Колумбия във финала на Копа Америка.

Така ветеранът приключва с националния отбор на Аржентина със 145 мача, 31 гола и 32 асистенции от 2008 година насам.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.

Свързани новини