Отидете към основна версия

829 1

Директорът на Ред Бул разясни за Юрген Клоп

  • юрген клоп-
  • футбол-
  • ред бул-
  • оливер минтцлаф

Юрген Клоп няма клауза за освобождаване и ние очакваме дългосрочно сътрудничество

Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на Ред Бул Оливер Минтцлаф опроверга медийните публикации, че новият служител на компанията Юрген Клоп има клауза в договора си, която му позволява да напусне, за да заеме поста треньор на националния отбор на Германия, ако получи оферта от там.

"Юрген Клоп няма клауза за освобождаване и ние очакваме дългосрочно сътрудничество“, заяви Минцлаф пред dpa в петък. От друга страна, в лицето на Юлиан Нагелсман Германия има отличен национален треньор и аз имам чудесни отношения с него.

Австрийският гигант за енергийни напитки обяви тази седмица, че доскорошният мениджър на Ливърпул е назначен на поста директор по футболните въпроси на цялата компания. И на новата си позиция той ще контролира отборите, които се издържат от корпорацията "Ред Бел" – това са двата водещи отбора в Германия – РБ Лайпциг, както и в Австрия – РБ Залцбург, а също така и Ню Йорк Ред Булс, Ред Бул Брагантино и други.

Минцлаф също така нарече "напълно неоснователни и измислица" информациите, че покойният основател на компанията Дитрих Матешиц е убедил Клоп да се присъедини към Ред Бул още през 2022-а година.

"Aко правилно си спомням, Юрген Клоп точно през 2022-а година удължи договора си с Ливърпул", добави той.

Също така изрази задоволството си, че отзивите за договора на Клоп са повече от добри и всички са убедени, че с Юрген компанията и нейните футболни департаменти ще направят нови крачки на друго ниво.

След смъртта на Матешиц през 2022-а година Минцлаф беше повишен в структурите на компанията и вече е част от мениджмънта. Преди това беше управляващ директор на клуба РБ Лайпциг.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини