Отидете към основна версия

564 1

България търси втора поредна победа в Лига на нациите

  • футбол-
  • национален отбор-
  • лига на нациите-
  • люксембург

"Лъвовете" са лидери в своята група, след като до момента завършиха 0:0 при гостуването си на Беларус и победиха с 1:0 Северна Ирландия на "Колежа"

България приема Люксембург в мач от Лига С на Лига на нациите. Срещата е днес от 19:00 часа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.

"Лъвовете" са лидери в своята група, след като до момента завършиха 0:0 при гостуването си на Беларус и победиха с 1:0 Северна Ирландия на "Колежа". Гостите са последни, след две поражения - 0:2 от Северна Ирландия в Белфаст и 0:1 от Беларус у дома.

Националният отбор се намира в подем при Илиан Илиев, след като записа осем мача без загуба. Футболистите ни спечелиха два от тях, а в останалите завършиха наравно. Сега нагласите са за нов успех, който ще увеличи драстично шансовете ни да спечелим групата си в турнира.

Илиан Илиев няма да може да разчита на халфа на Лийдс Илия Груев, който получи тежка травма и ще се възстановява около пет месеца. Очаква се той да бъде заменен от Ивайло Чочев в титулярния състав. На вратата отново ще бъде Димитър Митов, а защитата пред него ще включва Виктор Попов, Живко Атанасов, Алекс Петков и Фабиан Нюрнбергер. В халфовата линия до Чочев ще са Георги Костадинов и Филип Кръстев. По крилата ще нападат Кирил Десподов и Радослав Кирилов, а на върха на атаката ще бъде Алекс Колев.

В състава на Люксембург се завърна голмайстор №1 в историята на страната Жерсон Родригес от Динамо Киев. Внимание заслужават още халфът на Бенфика Леандро Барейро, Кристофер Мартинс (Спартак Москва), Антони Морис (Юнион Сен Жилоа) и Даниел Синани (Санкт Паули). Сред повиканите са още защитникът на ЦСКА Мика Пинто и бившият такъв на "червените" Енес Махмутович.

До снощи бяха продадени 12 000 билети за мача, като се очаква на "Колежа" днес да поне 15 000 фенове, които да подкрепят отбора на Илиан Илиев.

Главен съдия на мача е Давид Шмаич от Словения.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини