Отидете към основна версия

786 1

Как Верстапен може да се раздели с Ред Бул?

  • макс-
  • верстапен-
  • формула 1-
  • ред бул

Наскоро Макс заяви, че няма намерение да напуска тима

Снимка: БГНЕС

Световният шампион Макс Верстапен може да се раздели с Ред Бул още преди края на сезон 2025 във Формула 1. Това е възможно заради клаузата за предсрочно прекратяване на контракта, който иначе е до края на 2028, като тази клауза може да бъде активирана от пилота при наличието на определени обстоятелства, предава sportal.bg.

Според вестник The Times, най-важното условие Макс да има възможност да напусне предсрочно Ред Бул е той да е извън топ 3 на класирането при пилотите в определен момент от сезона. В почти всички случаи тази клауза може да бъде активирана веднага след края на лятната пауза и в началото на втората част на сезона.

Наскоро Макс заяви, че няма намерение да напуска Ред Бул и дори в „един идеален свят ще завърши кариерата си в тима”, но спекулациите за евентуалния му трансфер в Мерцедес или Астън Мартин не стихват.

Наличието на тази клауза в договора на Макс беше потвърдена първо от доктор Хелмут Марко, а в Мексико и от Кристиан Хорнър. Той счята, че сега всичко е в ръцете на екипа на Ред Бул, който трябва да направи „необходимото, за да убеди Верстапен да остане”.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини