Отидете към основна версия

25 Ноември, 2014 13:47, обновена 25 Ноември, 2014 13:47 17 299 19

Едно Audi за няколко собственика

  • audi-
  • audi unite-
  • car sharing-
  • съсобственост

В Швеция стартира нова програма за съвместна собственост върху един автомобил, работеща на принципа Car sharing (споделяне на кола). Audi unite позволява покупката на автомобила от група до 5 човека, които могат да бъдат приятели, съседи или колеги. Ако кандидатът няма подходящи партньори, немската компания обещава да осигури такива.

Всеки участник в програмата подписва индивидуален договор, срещу който получава талон за колата, карта за зареждане с гориво, застраховка и приложение за смартфон с график на времето за ползване. Бордовият компютър следи продължителността и пробега на всеки от партньорите с помощта на персонален идентификатор в ключодържателя и разпределя разходите на края на месеца.

Ако групата избере ниво "Комфорт", колата има право на един безплатен технически преглед месечно и безплатна смяна на гумите. Най-достъпната оферта е за базово Audi A1 Sportback с 1.2-литров двигател и петстепенна механична трансмисия. При сключен договор за 2 години автомобилът излиза на петимата си съсобственици по 1 208 крони на месец (около 130 евро).

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини