Отидете към основна версия

15 Април, 2015 12:19, обновена 15 Април, 2015 12:19 5 868 18

Русия разработва собствен Harley-Davidson

  • русский мотоцикл-
  • волк-
  • поршень-
  • нощни вълци-
  • александр залдостанов-
  • русия

Предприятието "Поршень" ("Бутало") от Волгоградска област, Русия, представи нов модел мотоциклет, разработен в рамките на програма за заместване на вноса, съобщава lenta.ru. Опитният образец е сглобен изцяло от части "отечествено" производство в рамките на проекта "Русский мотоцикл" съвместно с рокерския клуб "Нощни вълци".



По замисъл чопърът ще се оборудва с различни двигатели с мощност от 70 до 150 к.с. Прототипът на снимките е снабден със стар боксер, но от "Поршень" обещават да започнат изпитания с нов агрегат още през лятото. Главният конструктор Владимир Харченко е убеден, че мотоциклетът ще може да конкурира западните аналози по цена и качество. Серийната версия трябва да струва 250 000 рубли (около 4 650 евро).



Официалната премиера на чопъра, който ще носи името "Волк", ще се състои през август на байкърско шоу в столицата на Крим Симферопол. Това няма да бъде първият руски мотор с това име. Преди време Ирбитският мотоциклетен завод произвеждаше чопъра "Урал-Волк", но той така и не доби популярност сред руските рокери, макар да получи наградата "Бранд на годината" през 2000-та.



"Нощни вълци" е създаден в СССР през 1989 г. Президентът на рокерския клуб Александр Залдостанов, известен с прякора Хирурга, е личен приятел на президента Владимир Путин и един от лидерите на движението "Антимайдан", което цели да не допусне "цветна революция" в Русия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини