Отидете към основна версия

29 648 15

Кемпер мечта за $1 млн

  • кемпер-
  • earthroamer-
  • xv-hd
Специалистите от американската компания EarthRoamer, които са специализирани в създаването на високопроходими кемпери, представиха един своя нов проект, носещ името XV-HD. Те го наричат още "кемпер мечта", но трябва да кажем, че тази мечта не излиза никак евтино.
Цената и е почти $1 млн. Този "дом на колела" е направен на базата на пикапа Ford F-650 с двойна кабина и се продава за сумата от $920 000. Размерите на новия кемпер са наистина исполински. Дължината му е цели 10.6 метра, широчината е 2.59 метра, а височината - 3.96 метра.
Според думите на авторите на проекта, в кемпера без проблем могат да се настанят осем човека, а спалните места са предназначени за шестима. В салона има още кухня, климатик, хладилник, резервоари за вода и бойлер, тоалетна и още куп други екстри.
Електричеството идва или от двигател, а когато моторът е в покой - от комплект батерии, които се зареждат от вградени слънчеви колектори. Кемперът мечта се задвижва от 6.7-литров дизелов мотор с въртящ момент от 983 Нм и мощност 330 конски сили.
Пиковият момент се предава на колелата през шестстепенна автоматична трансмисия TorqShift. Гумите също са специални, като се посочва, че са военна разработка. За съжаление от EarthRoamer все още не са публикували интериорни снимки. 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини