Отидете към основна версия

23 136 8

Най-безполезните автомобилни екстри

  • j.d. power and associates-
  • автомобилни екстри-
  • изследване

Маркетинговата агенция J.D. Power and Associates публикува резултатите от свое изследване върху отношението на водачите към съвременните опции в автомобилите. В проучването са участвали 4 200 собственици на нови коли, закупени в рамките на 90 дни преди анкетата.

Оказва се, че много шофьори изобщо не са наясно с възможностите на автомобилите си. 20% от анкетираните никога не са използвали 16 от общо 33-те екстри, включени в допитването. Най-безполезни са вградените справочни услуги (43% от шофьорите никога не са се възползвали от тях), точките за безжичен достъп до интернет (38%), системите за автоматично паркиране (35%), прожекционните дисплеи (33%) и инсталираните мобилни приложения (32%). В списъка с абсолютно ненужни технологии влизат също Apple CarPlay и Google Android Auto.

Според участниците в изследването най-полезните екстри в съвременните коли са системите за контрол на слепите зони - 87% от анкетираните биха искали да имат такава и в следващия си автомобил. Сред най-желаните опции се подреждат също индикаторът за икономия на гориво (87%), електро-пневматичната регулировка на седалката в областта на кръста (86%), възможността за сдвояване на телефона с озвучителната система (84%) и парктроникът (82%).

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини