Отидете към основна версия

3 335 4

Ловец на дронове

  • дрон-
  • dji spreading wings 900

Правоохранителните органи в Токио имат нова придобивка за борба с незаконното използване на радиоуправляеми летателни апарати. Хексакоптерът DJI Spreading Wings 900 разполага с мрежа с размер 3 на 2 метра, с помощта на която може да улавя дронове-нарушители и да ги извежда принудително от охраняеми зони.

Разработката на проекта започва след неприятен инцидент от април, когато на покрива на резиденцията на японския министър-председател е намерен дрон с радиоактивен пясък от района на авариралата АЕЦ "Фукушима". Призналият се за виновен 40-годишен мъж обяснил постъпката си с желанието да протестира срещу политиката на правителството по въпросите на атомната енергетика. За да не допусне повече такива опасни ситуации, токийската полиция е поръчала прехващачи.

Първият защитник на небето над японската столица започва работа още този месец. От януари правителствените сгради в Токио ще бъдат охранявани от още 10 хексакоптера, а как DJI Spreading Wings 900 се справя със задачите си може да се види в клипа по-долу.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Перфектният ловец на дронове

    Идеята на правоохранителните органи в Токио да бъдат създадени ловци на дронове провокира специалистите от Техническия университет в Мичиган и те създ ...
    14.01.2016
    18 373
    1