Last news in Fakti

15 Декември, 2015 15:29 3 323 4

Ловец на дронове

  • дрон-
  • dji spreading wings 900
Ловец на дронове - 1

Правоохранителните органи в Токио имат нова придобивка за борба с незаконното използване на радиоуправляеми летателни апарати. Хексакоптерът DJI Spreading Wings 900 разполага с мрежа с размер 3 на 2 метра, с помощта на която може да улавя дронове-нарушители и да ги извежда принудително от охраняеми зони.

Ловец на дронове

Разработката на проекта започва след неприятен инцидент от април, когато на покрива на резиденцията на японския министър-председател е намерен дрон с радиоактивен пясък от района на авариралата АЕЦ "Фукушима". Призналият се за виновен 40-годишен мъж обяснил постъпката си с желанието да протестира срещу политиката на правителството по въпросите на атомната енергетика. За да не допусне повече такива опасни ситуации, токийската полиция е поръчала прехващачи.

Ловец на дронове

Първият защитник на небето над японската столица започва работа още този месец. От януари правителствените сгради в Токио ще бъдат охранявани от още 10 хексакоптера, а как DJI Spreading Wings 900 се справя със задачите си може да се види в клипа по-долу.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    Един ловджийски патрон за птичи лов на цена 2лв. върши същата работа.
  • 2 Бусст

    0 0 Отговор
    Да,това е бай Ганьовският начи.Дали се сещаш,че хубав дрон струва колкото колата ти.И който чупи купи.Хората там са възпитани а не чалгаджий.
  • 3 mediator37

    0 0 Отговор
    Делим дроновете на два вида- които струват колкото колата ми и които струват по 36 лв. от Джъмбо.
    И задължително закачаш на дрона бележка с име, адрес и паспортни данни, че да знаят на кого да напишат глобата , която в Япония е на стойността на твоята кола, моята е евтина.
  • 4 TseKO

    0 0 Отговор
    Abe veche shte trqbva i dronovete da si tuningovame razlikata mejdu dvata e moshntosta po moshten motor po golqma skorost i visochina na poleta ;)