Отидете към основна версия

7 548 4

Pininfarina представи красивия водороден прототип H2 Speed в Женева

Едно от най-известните дизайнерски студиа в света - Pininfarina представи впечатляващ водороден автомобил на автосалона в Женева. Под името H2 Speed автомобилът има комбинирана мощност от 500 конски сили. Собственото тегло на машината е 1420 килограма, като това позволява ускорение от 0 до 100 за 3.4 секунди и преминаване на отсечката от 402 метра за 11 секунди от място. Максималната скорост, която постига този екологичен спортист е 300 км/ч.

Шасито на автомобила е създадено от въглеродни влакна, окачването е от типа с двойни А-рамена, а спирачките са с керамични дискове. Моделът представлява всички детайли използвани в модерните, супер спортни автомобили, но по зелен начин. Задвижването не използва класическия диференциал, а се осланя на специални настройки, които да предлагат максимално сцепление и най-доброто управление. Уникалният външен вид е подпомогнат от специално създадени за модела джанти от OZ с размер 11x19 инча отпред и 12x20 инча отзад.

Дизайнът на автомобила се осланя изцяло на мотото "форма следваща функционалността", а размерите му са - дължина от 4.7 метра, широчина от 2 метра и височина от само метър. Няма информация дали този прототип ще бъде база за производство и евентуално кога можем да очакваме това да се случи.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини