Отидете към основна версия

23 353 11

Uber поръчал 100 хил. автономни S-класи

  • uber-
  • mercedes-benz-
  • s-klasse-
  • автономен автомобил

Компанията за предоставяне на таксиметрови услуги чрез приложение за смартфон Uber е сключила договор с Daimler за доставката на 100 000 лимузини Mercedes-Benz S-Klasse със системи за автономно управление, съобщава Manager Magazin. Засега съглашението има предварителен характер, но ако бъде осъществено, сделката ще бъде на стойност $10 млрд.

Междувременно информацията на Manager Magazin бе опровергана от Reuters. Агенцията цитира свои източници от двете компании, според които ръководството на Uber все още търси производител, с когото да развие концепцията за автономни таксита.

Базираната в Сан Франциско Uber разработва проект за таксита без шофьор от миналата година. През зимата на 2015 г. стана ясно, че компанията започва тестове на безпилотни автомобили на полигон в изследователския си център в Питсбърг.

Mercedes-Benz планира скоро да започне оборудването на актуалната S-Klasse със системата Drive Pilot, дебютирала с новото поколение на E-Klasse. Първите автономни автомобили на компанията се окачват през 2020 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини