3 Юни, 2016 04:00 1 466 0

Юбер и конкуренти в борба за инвестиции и развитие

  • юбер-
  • uber-
  • инвестиции
Юбер и конкуренти в борба за инвестиции и развитие - 1

Приложението за споделено пътуване Юбер е привлякло около $3,5 млрд. инвестиции от Държавния инвестиционен фонд на Саудитска Арабия, съобщи Би Би Си. Това позволи на

управляващия директор на фонда Ясир ар Румайян да влезе в борда на директорите на Юбер.

Юбер мисли да отдели $250 млн. за своята експанзия в региона на Близкия изток.

През последните месеци се забелязват тенденции за навлизане на компании в сектора на споделеното пътуване.

Наскоро водещите производители на автомобили в света Toyota и Volkswagen подписаха съответните споразумения за партньорство. Японците се споразумяха с Юбер, а германците с израелския оператор за споделено пътуване Gett. Сделката на Юбер с Тойота последва тази на Apple на китайския пазар. Технологичният гигант инвестира $1 млрд. в местната услуга за споделено пътуване Didi Chuxing.

През март от General Motors вложиха $500 млн. в Lyft, американският конкурент на Юбер. Инвестицията беше коментирана от компанията с мотива, че иска да помогне в изграждането на мрежа от автомобили без шофьор.

Раздвижването на пазара на споделено пътуване и привличането на инвеститори показва, че нишата има перспектива за развитие на фона на отделните градове да забранят услугата.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА