Отидете към основна версия

3 497 3

Хакер разби 272 милиона акаунта

  • хакер-
  • разби-
  • пароли-
  • акаунти

Целта му са били руски потребители

Снимка: БТА/АР

От американската компанията за интернет сигурност "Холд сикюрити" обявиха, че са научили за хакер, който е "разбил" базата данни на 272 милиона имейл адреса и пароли за акаунти в различни сайтове.

Според британския вестник "Гардиън" повечето откраднатите пароли и имейл адреси са на потребители, ползващи услугите на "Gmail", "Yahoo" и "mail.ru". Въпреки това, част от изтеклата информация не е водила директно към личните имейл адреси на потребителите.

Смята се, че са данните били взети от по-малки и по-несигурни сайтове, където потребителите използват имейл адресите си и парола, за да влязат в персонализирания си профил. Хората, които използват различна парола за имейл акаунта си и за сайтовете, не са засегнати от пробива.

По всичко личи, че целта на хакера са били руски потребители. Около 57 милиона имейл адреса са към най-голямата електронна поща в Русия - "mail.ru", където се подвизават около 100 милиона потребители месечно. Около 40 милиона от адресите са в "Yahoo Mail", 33 милиона - в "Hotmail" и 24 милиона в "Gmail".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини