Отидете към основна версия

36 507 20

7000 заявки за суперкамиона Nikola One

  • nikola one-
  • nikola motor

Американската компания Nikola Motor е получила над 7000 предварителни заявки за своя нов продукт - хибридният камион One. Возилото още не е пуснато в производство, като това се очаква да стане на 2 декември тази година.

Въпреки това сумата от поръчките вече е значителна. Всеки желаещ да се сдобие с новото чудо на камионите трябва да внесе $1500 при подписване на договора, а в рамките на лизинговата програма трябва да плаща по $4000 - $5000 в зависимост от оборудването на машината.Ще припомним, че пълноприводният шестколесен влекач Nikola One ще се оборудва със силов тракт, системната мощност на който ще е 2000 к.с. Максималният въртящ момент пък е равен на 5000 Нм. Камионът се захранва от комплект батерии с капацитет 320 киловат часа.

Акумулаторите се зареждат от агрегати, работещи и с нафта и с бензин. От компанията заявяват, че болшинството възли и агрегати са разработени самостоятелно, а камионът ще е първият в индустрията, разполагащ с независимо окачване. Крайната цена на Nikola One е $375 000.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини