Отидете към основна версия

2 296 9

Колата на Apple се отлага за 2021 г.

  • apple-
  • titan

Автомобилът на Apple няма да бъде готов за пазара през 2019 г., както се говореше досега. Според сайта The Information, който се позовава на анонимен източник от компанията, проектът Titan надали ще бъде осъществен преди 2021-ва.

Забавянето едва ли се дължи на развойни проблеми. i-мобилът ще се сглобява от австрийския гигант Magna Steyr, който разполага с предостатъчен опит и производствени мощности.

Независими експерти очертават две потенциално слаби места на проекта. От една страна Apple със сигурност среща проблеми с набавянето на батерии. Собствено производство се организира трудно, а единствената компания, която разполага с нужния капацитет, е Tesla. Дори строящата се в Невада "Гигафабрика" обаче с усилие ще покрива собствените нужди на компанията на Илон Мъск, а за продажба на акумулатори на конкуренцията не може да става и дума.

Вторият проблем пред Apple е системата за дистрибуция. Изграждането на дилърска мрежа от нулата е изключително скъпо, а високопоставени мениджъри от компанията неведнъж са намеквали, че цифровата революция ще промени из основи взаимоотношенията между производител и потребител.

Според слуховете Apple възнамерява да наложи бъдещия си автомобил чрез собствена система за споделяне. С навлизането на автономните коли такъв бизнес модел би имал добри шансове за успех.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини